arrow_drop_up arrow_drop_down
28 februari 2019 

Zion NP & Bryce Canyon de mooiste parken van Utah

Zion NP en Bryce Canyon behoren tot de mooiste parken van Utah en zijn beide een absoluut hoogtepunt tijdens een rondreis door West-Amerika. In deze blog nemen we je mee door deze schitterende parken.

Zion NP een natuurlijke schoonheid

Zion NP ligt op slechts 80 km van Bryce, dus het is heel gebruikelijk om beide parken in een rondreis te bezoeken. Deze parken staan bekend om hun natuurlijke schoonheid. Ze liggen relatief dicht bij twee grote steden en internationale luchthavens, Salt Lake City en Las Vegas.

In Zion en Bryce Canyon heb je de gelegenheid om de uitgestrekte natuurlijke schoonheid van Utah te ontdekken. Zonder overdrijving behoren de nationale parken Zion NP en Bryce Canyon tot enkele van de mooiste natuurlijke nationale parken in de Verenigde Staten!

Zion NP & Bryce Canyon

Zion National Park is een natuurgebied in het zuidwesten van Utah, beroemd om de steile rode kliffen van de Zion Canyon.Dit park is een beetje anders dan de andere canyons van het Amerikaanse westen omdat deze eerst vanaf de bodem wordt ontdekt.

Zo ben je vanaf je eerste stappen in dit groene park meteen in de ban van de indrukwekkende kliffen, iets meer dan 900 meter hoog op sommige plekken, met prachtige oranje kleuren en patronen. Wanneer je aan de klim begint, bij het naderen van fascinerende hangende rotsen, onthult Zion wandelaars zijn volledige pracht: een landschap van rode rotsen, geërodeerd door de tijd en water, en de thuisbasis van natuurlijke poelen en watervallen, duizelingwekkende steile paden en adembenemende uitzichten.

Native Americans

Men kan begrijpen waarom de Indianenstammen duizenden jaren geleden deze plek kozen om te wonen en te aanbidden, en waarom eeuwen later de eerste Mormoonse kolonisten in dit landschap een ideale plek zagen om te leven. Het is een heiligdom voor de ziel. In 1909 werd Zion het eerste nationale park van Utah.

Om de flora en fauna te beschermen en de vervuiling te bestrijden, is de Zion Canyon Scenic Drive van april tot oktober verboden voor gemotoriseerde voertuigen (maar de UT 9 die het park van oost naar west doorkruist, blijft het hele jaar bereikbaar). Gratis pendelbussen zijn daarom beschikbaar voor bezoekers in het park.

Zion NP & Bryce Canyon

De UT9-weg kruist het park. Geloof me; je wil echt OVERAL stoppen! Met alle woestijngebieden, bergen met weelderige vegetatie, canyons en wilde zoogdieren en vogels, weet je tijdens je roadtrip amper waar kijken! Zion biedt ook vele wandelroutes aan, waaronder een van de beroemdste maar ook de gevaarlijkste van de Verenigde Staten: Angel’s Landing. Canyon Overlook is een korter, eenvoudiger en minder gevaarlijk parcours, maar het is een erg avontuurlijk en ietwat gevaarlijk pad.

Bryce Canyon zeker niet minder dan Zion NP

Bryce Canyon National Park, dat ondanks zijn naam geen kloof is, maar een verzameling kraters, natuurlijke bogen en een veelkleurige muur van rotsen behoort net als Zion NP tot de mooiste parken van Utah. Het park valt op door de geologische structuren die feeënschoorstenen of hoodoos worden genoemd, en gedurende miljoenen jaren uitgehouwen werden door water en vorst.

Zion NP & Bryce Canyon

Kleurige hoodoos

Sommigen hebben zelfs hun eigen naam: koningin Victoria, het konijn, de hamer. De belangrijkste kloof bevat honderden hoodoos met kleuren variërend van oranje tot wit en rode tinten. Bryce Canyon is anders dan alle andere parken in het Amerikaanse Westen en iedereen die terugkomt is het erover eens dat dit een van de mooiste parken in de Verenigde Staten is! Het park kruist van zuid naar noord en biedt veel uitzichten. De drie belangrijkste zijn:

– Sunrise punt (zoals de naam al doet vermoeden: om ’s morgens vroeg te doen om van de sublieme kleuren te genieten)

-Inspiration Point

– Bryce point

Voor de meer atletische bezoekers zijn er heel wat verschillende paden. De bekendste is het Queens Garden-parcours (toegankelijk vanaf Sunrise-punt) waarmee je kan afdalen in het amfitheater en de hoodoos van dichtbij kan bewonderen. Deze wandeling is eenvoudig en duurt slechts 2 uur. Als je een uurtje langer wil wandelen kun je de Navajo-lus toevoegen aan dezelfde wandeling.

 

Wil jij de mooiste parken van Utah? Check dan deze Best of The West voorbeeldreis van VSCA Reizen.

Over de schrijver
Reactie plaatsen

Wij gebruiken cookies