arrow_drop_up arrow_drop_down

Yosemite overweldigend mooi

Prachtige uitzichten, een beeldschone vallei, gletsjers, granieten rotswanden, bijzondere dieren en sequoia’s: dit en meer staat je te wachten als je Yosemite NP bezoekt. Het park heeft een oppervlakte 3.000 km2. Genoeg ruimte om er weken te spenderen. Helaas heb je die tijd vermoedelijk niet. Daarom hebben we de 5 allermooiste bezienswaardigheden voor je uitgezocht.

Het park ligt in het oosten van de staat Californië. Sinds 1984 staat het op de Werelderfgoedlijst van UNESCO, vanwege de bijzondere natuurverschijnselen. De wildernis in het park is voor bijna 95 procent beschermd.

yosemite np

Yosemite Valley

Dit is het bekendste gebied van het park. Met name vanwege de adembenemende uitzichten. De boomrijke vallei is omringt door granieten rotswanden, zoals El Capitan en Half Dome. Je vindt er watervallen en reuze sequoia’s van duizenden jaren oud.

Een prachtig wandelpad is de Yosemite Fall Trail. De Yosemite Fall is de hoogste waterval van het park. Het is een relatief makkelijke wandeling die je naar de voet van de waterval brengt. Als je wandelfanaat bent raden we je aan door de Meadows te wandelen. Een 18 kilometer lange wandeling door de weides, bossen en langs de Merced rivier.

Tunnel View

Voordat je van dit uitzicht kunt genieten rijd je eerst door de Wawona Tunnel. Het einde van deze tunnel zal overweldigend zijn. De Tunnel View een van de meest gefotografeerde locaties van het park. Vanaf dit uitkijkpunt heb je zicht op de El Capitan, de Half Dome en de Bridalveil Fall.

yosemite park

Glaciër Point

Als je echt een goed uitzicht over de Yosemite Valley wilt hebben, moet je naar Glacier Point gaan. We raden je aan dit een uur voor zonsondergang te doen, dan is de lichtval het mooist. Ben je er in de ochtend, dan kun je de Panorama Trail wandelen. Een fantastische wandeling van 13,5 kilometer die voornamelijk bergafwaarts gaat. Tijdens de wandeling geniet je van de bergen, Illilouette Creek, de Vernal Fall en de Nevada Fall.

Mariposa Grove

Houd je van enorme, oude bomen? In dit bos zie je sequoia’s van duizenden jaren oud. Je voelt je er heel klein en nietig. Een heel bijzondere boom is de Fallen Monarch. 300 jaar geleden viel hij om. Men heeft hier gebruik van gemaakt door er een tunnel doorheen te hakken. De boom wordt daarom ook wel de California Tunnel Tree genoemd. Loop ook vooral langs de Grizzly Giant. Dit is waarschijnlijk de oudste sequoia; hij is wel 2.700 jaar oud.

yosemite park

Tuolumne Grove

Dit is een rustiger en kleiner sequoiabos in Yosemite NP. Er staan ongeveer 25 bomen die je op je gemakje en in stilte kunt bezichtigen. Het bos ligt ongeveer 1.700 meter van de parkeerplaats. Onderweg loop je door de Dead Giant, een dode tunnelboom.

Dieren in Yosemite Park

Er wonen vele dieren in het park. Je zult zeker weten gestreepte eekhoorns, marmotten en herten zien. Als je geluk hebt zie je een zwarte beer. Er vliegen ook indrukwekkende vogels rond, waaronder: de zeearend, raven en spechten.

yosemite park

Overnachten in Yosemite NP?

Wil je dit park graag bezichtigen? VSCA Reizen zorgt ervoor dat het een onvergetelijke en comfortabele reis wordt. Wij kennen de leukste overnachtingslocaties, restaurants, andere voorzieningen en attracties. Neem vooral vrijblijvend contact op.

Over de schrijver
Reactie plaatsen

Wij gebruiken cookies