arrow_drop_up arrow_drop_down
7 mei 2019 
in Texas

Wat te doen in Texas?

Texas is een staat in de Verenigde Staten die nog niet heel vaak meegenomen wordt tijdens een rondreis door Amerika. Texas heeft een heerlijk klimaat, leuke steden en bijzondere natuur en daarom zeker aan te raden voor diegene die een bijzondere rondreis willen maken. Ook rij je vanuit hier makkelijk naar bijvoorbeeld de Deep South en Florida.

De 3 leukste steden van Texas

Austin

Austin is de hoofdstad van Texas en wordt ook wel het ‘Live Music Capital of the World’ genoemd, want de stad barst namelijk van muzikaal entertainment. Het muzikale hart van de stad bevindt zich in Sixth Street in Downtown Austin. Hier worden vaak festivals en muziekevenementen georganiseerd. De stad staat bekend omwille van zijn liberale en kunstzinnige sfeer. De bekendste bezienswaardigheid is de Texas State Capitol, die net iets kleiner is dan het Capitool in Washington, maar qua beleving zeker niet moet onderdoen. Begeef je ’s avonds richting Congress Avenue Bridge. Hier huist de grootste populatie van guanovleermuizen ter wereld welke rond zonsondergang verlaten de honderdduizenden vleermuizen hun nest om op zoek te gaan naar voedsel. Een indrukwekkend schouwspel!

Wat te doen in Texas

Dallas

Dallas ligt midden in het prairielandschap van Noord-Texas. De stad werd in de jaren ’80 in één klap bekend door de gelijknamige tv-serie. De skyline van de stad wordt gekenmerkt door de Reunion Tower, een observatietoren van zo’n 171 meter hoog. Vanaf het observatiedek kan je tot 50 kilometer ver zien. In The Sixth Floor Museum krijg je inzicht in de moord op president John F. Kennedy. Op de zesde etage van het Book Depository, vanwaar Lee Harvey Oswald de president doodschoot, bevindt zich nu een permanente tentoonstelling over JFK’s leven. Bezoek hier ook de Arboretum and Botanical Gardens, een prachtige botanische tuin  met een groot stuwmeer.

Wat te doen in Texas

 San Antonio

San Antonio ligt dichtbij de Mexicaanse grens en ademt dan ook een multiculturele sfeer. De jarenlange Spaanse overheersing drukte zijn stempel op de stad. Tijdens de River Walk maak je kennis met het historische centrum van San Antonio. Je loopt hierbij langs drie rivieren en langs talloze Mexicaanse winkeltjes. Tijdens deze wandeling kom je het Missions National Historical Park tegen, waar San Antonio’s missieposten zich bevonden. Deze boden onderdak aan de Spaanse kolonisten. De bekendste bezienswaardigheid in San Antonio is The Alamo. Deze voormalige missiepost werd een fort in de strijd tussen de Texanen en hun Mexicaanse overheersers. Wie de typische Mexicaanse sfeer wil proeven, kan zich richting El Mercado begeven. Hier vind je vele lokale lekkernijen en hebbedingetjes.

Ervaar het wilde westen in Fort Worth

Fort Worth

Fort Worth, op een boogscheut van Dallas, is de onvervalste stad van de cowboys. In het Fort Worth Stockyards National Historic District vindt je 125 m² aan Wilde Westen. Geniet hier van de authentieke saloons en steakhouses, winkels met cowboyartikelen en een echte ‘cattle drive’, cowboys die met hun vee de Exchange Avenue op rijden. In de Texas Cowboy Hall of Fame duik je in het cowboyverleden van de stad. Je kan hier linedancen bij Billy Bob’s Texas, het grootste Honky Tonk etablissement ter wereld. Ga ook de rodeo kampioenschappen bekijken in het Cowtown Coliseum.

Wat te doen in Texas

Bijzondere natuur in Texas

Big Bend National Park

Dit natuurpark bevindt zich in de Chihuahuan woestijn in het zuidwesten van Texas. Het dankt zijn naam aan de grote bocht of ‘bend’ die de Rio Grande rivier er maakt. Midden in het park vind je de Chisos Mountains. Hier kan je verschillende wandelroutes ondernemen en genieten van de ruige kliffen en mooie panorama’s. Santa Elena Canyon iets verderop is een indrukwekkende kloof van zo’n 13 kilometer lang en 450 meter diep en die je kan afdalen via een wandeling naar Terlingua Creek . Vanaf het uitzichtpunt Santa Elena Overlook is het ook mogelijk om de canyon te bekijken en is het mogelijk om richting Boquillas Canyon wandelen, een andere mooie kloof. De Rio Grande Village is een goede uitvalsbasis voor een trip in het park. Vlakbij vind je de Hot Springs, de warmwaterbronnen. Hier kan je baden aan de oever van de Rio Grande.

Wat te doen in Texas

Wil jij een rondreis maken in Texas? Vraag dan een vrijblijvende offerte op bij VSCA Reizen.

 

Over de schrijver
Reactie plaatsen

Wij gebruiken cookies