Page content

article content

Wat te doen in San Francisco

San Francisco behoort tot de leukste steden van de Verenigde Staten. De stad heeft een hoop te bieden voor jong en oud en blijft steeds weer verrassen. Wil jij weten wat te doen in San Francisco? Lees dan snel verder.

Breng een bezoek aan Alcatraz

Wie naar San Francisco gaat die mag een bezoek aan Alcatraz natuurlijk niet overslaan. Een bezoek aan deze voormalige gevangenis is een leuk voor jong en oud. Vanaf pier 33 vertrek je met de boot naar het eiland om vervolgens een audiotour te maken op eigen gelegenheid. Kaartjes kan je 90 dagen voor aankomst kopen via https://www.alcatrazcruises.com/

Wat te doen in San Francisco

Fietsen over de Golden Gate Bridge

Nog een must tijdens je bezoek aan San Francisco is natuurlijk fietsen over de Golden Gate Bridge. Aan de andere kant van de brug heb je bij goed weer een prachtig uitzicht op de stad.  Op de terugweg neem je de ferry vanaf Sausalito en ben je binnen een half uur weer terug in de stad.

Wat te doen in San Francisco

The Painted Ladies

De kleurige Victoriaanse huizen staan overal in San Francisco, maar de bekendste zijn toch wel de Painted Ladies. De Painted Ladies zijn vooral bekend geworden door de jaren 90 serie Full House en worden jaarlijks door vele toeristen gefotografeerd. De huizen liggen nog best op een aardige afstand van het centrum en moet de bus nemen om hier te komen. Beter nog is om een bezoek te plannen op de dag dat je de stad verkent met de Hop-On Hop-Off Bus, want heeft speciaal een stop hier ingepland.

Wat te doen in San Francisco

Shoppen op Union Square

Wie winkelen moet absoluut naar Union Square. Hier vind je vele leuke boetiekjes, luxe merkwinkels en de warenhuizen Macy’s en Saks Fifth Avenue.

Wat te doen in San Francisco

Fisherman ’s Wharff

Is een erg populair en levendig gebied welke elk jaar door miljoenen toeristen wordt bezocht. Hier vind je onder het zeeleeuwen center, Madame Tussauds, Pier 39 en The Aquarium of The Bay. Ook zijn er vele visrestaurantjes waar je kan genieten van vers gevangen vis en kijken naar een optreden van één van de vele straatartiesten.

Wat te doen in San Francisco

Hop On Hop Off

De één is een liefhebber van de HoHo bus en de ander vermijdt deze liever. Voor San Francisco is een dag met de HoHo Bus wel eigenlijk wel aan te raden. De bezienswaardigheden liggen nogal uit elkaar en de HoHo bus stopt overal. Ook stopt deze aan de andere kant van de Golden Gate Bridge en bij bijvoorbeeld de Painted Ladies en in de hippiewijk Haight-Ashbury.

Eten in San Francisco

In San Francisco zijn ze vaak voorloper van vele nieuwe gerechten. Denk bijvoorbeeld aan de Sushirito. Een mix van de Mexicaanse burrito met Japanse Sushi. Je vindt enkele vestigingen in de stad en ga hier absoluut naar binnen en probeer het. Start je de dag graag met een goede bak koffie? Ga dan eens naar de Italiaanse wijk North Beach en ga ontbijten bij The Station. Een leuke zaak met zeer goede koffie en heerlijke broodjes.

Slapen in San Francisco

Overnachten in San Francisco is zeer prijzig. Wil je centraal in de stad slapen, dan zit je al snel rond de €250,- per nacht en dan zit je nog niet eens in een heel bijzonder hotel. Op zoek naar een leuk en redelijk betaalbaar hotel is Hotel Bohème in de wijk North Beach. Een leuk en schoon hotel met goede ligging en vaak nog redelijke betaalbaar voor San Francisco begrippen.

Ook plannen om naar San Francisco te gaan? Laat ons jouw wensen weten en VSCA Reizen stelt een complete reis op maat samen. Bekijk bijvoorbeeld de voorbeeldreis Best of The West.