arrow_drop_up arrow_drop_down
23 juli 2019 

Wat te doen in Los Angeles | 8 tips voor jouw bezoek aan LA.

Los Angeles, de stad van de sterren, is één van de grootste steden van Amerika. Een bekend onderdeel van deze diverse stad is natuurlijk Hollywood, maar ook Santa Monica, Venice Beach, Malibu en Disneyland zijn plekken waar men vaak aan denkt wanneer ze het over Los Angeles hebben. Los Angeles heeft erg veel te bieden en je hoeft je in deze stad net als in San Francisco dan ook geen moment te vervelen! Hieronder volgen een aantal van de meest populaire bezienswaardigheden van de City of Angels.

Hollywood

Tijdens een bezoek aan Los Angeles kun je Hollywood natuurlijk niet overslaan. Hier draait alles om filmsterren en celebrities. In deze buurt vind je ook de bekende Walk of Fame en de grote Hollywood-letters. Loop over de Walk of Fame waar bijna 2500 namen uit de entertainmentwereld worden vereeuwigd in de roze sterren met gouden letters. Het Chinese Theater met zijn beroemde hand en voetafdrukken is een essentiële stop voor alle filmfanaten. Door de jaren heen zijn hier talloze gala’s, premiers en prijsuitreikingen gehouden en Hollywood heeft nog steeds zijn charmes. Ook de Sunset Strip is populair bij zijn bezoekers. Langs deze weg van ruim een kilometer vind je vele restaurants, boetieks en billboards. Voor de Oscar liefhebbers is het Dolby Theatre een echte must see. In 2001 is dit theater speciaal gebouwd voor de Oscars. De eerste tien jaar was Kodak de hoofdsponsor, vandaar dat het theater eerst de naam Kodak Theatre had. In 2012 is het overgenomen door Dolby Laboratories.

Wat te doen in Los Angeles

Studiotour in Los Angeles

Los Angeles is dé stad waar televisieprogramma’s en films gemaakt worden. Je vindt hier vele opname studio’s waaronder die van Disney, Sony, Fox, Warner Bros, Universal en Paramount Pictures. Het is dan ook zeker een aanrader om een van de studiotours te volgen tijdens een bezoek aan Los Angeles. De twee meest populaire studiotours zijn de Warner Bros en Universal Studio tours. Tijdens deze tours krijg je een kijkje achter de schermen en tijdens sommige tours kun je zelfs live opnames bekijken.

Chinatown

In Downtown Los Angeles vind je verschillende etnische wijken, de meest interessante is wellicht Chinatown. Hier vind je veel Aziatische bedrijven. Een gedeelte van Chinatown is autovrij en dit is dan ook meteen het meest populaire gedeelte. Hier vind je ook meer toeristen, maar het stukje is dan ook het meest fotogeniek. Binnen deze wijk vind je Chinese restaurants, winkels, een overdekte markt, een Chinese tempel en een standbeeld van de eerste president van China, Sun Yat-sen.

Venice Beach volgens velen de meest relaxte plek van Los Angeles

Doordat het vrijwel altijd zonnig is in Los Angeles, is Venice Beach een goed bezocht strand door zowel lokale inwoners en toeristen. De perfecte combinatie van zon, zee en strand vind je hier. Naast zonnen wordt er op het strand ook gesport en kun je heerlijk over de boulevard wandelen, fietsen of rolschaatsen. Op de boulevard, de Venice Boardwalk genaamd, is het vaak een kwestie van kijken en bekeken worden. Venice Beach trekt veel mensen die zich van hun beste kant willen laten zien. Hier lijkt niks te gek. Er is een speciaal stukje strand gereserveerd voor bodybuilders, genaamd Muscle Beach. Bodybuilders kunnen zich hier in het zweet werken en tonen graag hun afgetrainde lichaam. Rondom Venice Beach zijn er veel gezellige restaurants, clubs en andere leuke winkeltjes te vinden. Venice Beach wordt door velen beschouwd als de meest relaxte plek in Los Angeles.

Venice Canals

Naast Venice Beach zijn ook de kanalen van Venice erg populair bij zowel toeristen als lokale inwoners. Bij het ontstaan van deze buurt werd er geprobeerd om het Italiaanse Venice na te maken. Helaas is dit nooit gelukt. Voornamelijk in het historische deel van deze buurt vind je de kanalen. Tijdens de opkomst van de auto zijn een hoop kanalen omgetoverd tot wegen en een groot deel van de kanalen bestaan dan ook niet meer. Er zijn tegenwoordig nog ongeveer zes kanalen over. Terwijl je langs de waterkant wandelt kun je genieten van de rust die je maar op weinig plekken in Los Angeles terug vindt. Langs de waterkant staan vaak prachtige villa’s.

Santa Monica het drukst bezochte strand van LA

Het drukst bezochte strand van Los Angeles is Santa Monica Beach. Dit is natuurlijk niet voor niks. De populariteit heeft het strand vooral te danken aan de Santa Monica Pier en de aanwezigheid van veel horecagelegenheden en winkels. Doordat het strand erg breed en lang is merk je eigenlijk vrij weinig van de zomerse drukte. Op de Santa Monica Pier vind je een heuse kermis en het reuzenrad is een symbool van de pier. Naast de kermis kun je hier ook een bezoek brengen aan het aquarium, een van de gezellige restaurants en bars of winkelen bij de vele winkels.

Wat te doen in Los Angeles

Getty Center

Dit museum is opgezet door miljardair J. Paul Getty. In 1953 besloot hij om zijn privécollectie tentoon te stellen. Het Getty Center is later ontworpen door Richard Meier. In het museum kun je kunstwerken bewonderen die afkomstig zijn vanaf eind middeleeuwen tot en met de negentiende eeuw. Kunstwerken van bekende schilders zoals Rembrandt van Rijn, Vincent van Gogh en Peter Paul Rubens worden hier tentoongesteld. Het gebouw en de bijbehorende tuin zijn al een
bezienswaardigheid op zich. Vanaf hier heb je ook een prachtig uitzicht over de stad.

Beverly Hills

Deze wijk is vooral bekend vanwege de vele beroemdheden die hier hun huis hebben. Er worden hier dan ook veel tours aangeboden waarbij je langs de huizen van enkele van deze beroemdheden rijdt. Naast Beverly Hills wonen ook in de wijk Mulholland Drive veel beroemdheden. Vanwege de ideale locatie en de mate van privacy in Beverly Hills is het voor beroemdheden de ideale plaats om te wonen. De winkels die je hier terugvindt zijn dan ook anders dan de doorsnee winkels. De bekende winkelstraat Rodeo Drive is gevestigd in deze welvarende wijk. In deze winkelstraat zijn exclusieve boetieks en luxe designer winkels gevestigd. Veel personen die willen opvallen en/of die graag beroemd willen worden gaan hier naartoe en regelmatig winkelen hier bekende personen. De autoliefhebbers kunnen hier ook hun ogen uitkijken, want hier rijden de meest dure bolides geheel in Amerikaanse stijl.

Wat is het tijdsverschil tussen Nederland en Los Angeles?

In Los Angeles is het 9 uur vroeger dan in Nederland. LET OP : Tussen de 2e zondag en de laatste zondag in maart en tussen de laatste zondag in oktober en 1e zondag in november is het 8 uur vroeger in Nederland.

Wil jij ook naar Los Angeles? Bekijk dan eens deze rondreis “Best of The West“. Een leuke voorbeeldreis welke je langs de populairste hoogtepunten brengt van West-Amerika.

 

 

 

Over de schrijver
Reactie plaatsen

Wij gebruiken cookies