arrow_drop_up arrow_drop_down
27 augustus 2019 

Wat te doen in Atlanta

Als de hoofdstad van de Amerikaanse staat Georgia is er in Atlanta veel te zien en te beleven. De stad heeft een plekje in de top tien van de meest bezochte steden in Amerika en heeft de drukst bezochte luchthaven in het land. In de stad vind je een goede mix van oude en nieuwe gebouwen en de bouwwerken alleen zijn al de moeite waard om te bekijken. De stad heeft veel musea, attracties en bezienswaardigheden en is dan ook zeker de moeite waard om te bezoeken.

Wat te doen in Atlanta?

Er is genoeg te doen in Atlanta  en vanaf Amsterdam vlieg je ook nog eens met KLM rechtstreeks naar de stad van Coca Cola. We hebben 8 leuke hoogtepunten van Atlanta op een rijtje gezet.

Het Georgia Aquarium

Op bijna elke lijst met attracties die je absoluut moet bezoeken in Atlanta vind je het Georgia Aquarium terug. Dit is geheel terecht! Dit levendige museum is geopend in 2005 en is met meer dan 10 miljoen liter zoet en zout water het grootste binnen aquarium op het westelijk halfrond. De massieve structuur is de thuisbasis voor meer dan 100.000 dieren en heeft 100 verschillende habitatten voor dieren in het wild, zoals walvishaaien, zeeleeuwen, tuimelaars, beluga’s, mantaroggen, pinguïns, en meer. Het is ook de thuisbasis van een academisch ziekenhuis voor ambitieuze marine biologen en dierenartsen.

Atlanta BeltLine

Eén van Atlanta’s meest geliefde outdoor attracties is de Atlanta BeltLine. Dit project transformeert de historische 22-mijlslijn in het centrum van de stad tot een veelzijdig verhard pad met inheemse planten en kunstinstallaties. Hoewel alleen de Eastside Trail volledig getransformeerd is, zijn de andere secties al wel wandelbaar. Het hele project is naar verwachting in 2030 afgerond en zal dan 45 binnenstedelijke buurten opnieuw verbinden, inclusief ongeveer 40 kilometer aan
multifunctionele paden en 2.000 hectare aan parken. Op de paden kom je wandelaars, fietsers en hardlopers tegen. Je komt langs innovatieve restaurants, bierbrouwerijen en mooie parken.

Atlanta Botanical Garden

Grenzend aan het groene Piedmont Park is het gemakkelijk te begrijpen waarom deze 30 hectare grote oase in het hart van Midtown meer dan een half miljoen bezoekers per jaar verwelkomt. In 2010 verdubbelde het bijna zijn grootte toen het de Canopy Walk opende, een 600 foot lange loopbrug opgehangen in de bomen. Gasten kunnen een bezoek brengen aan het orchideeënhuis, een wandeling maken door de tuin met eetbare, inheemse planten. Hoewel de planten eetbaar zijn,
probeer wel de verleiding te weerstaan! Bezoekers kunnen ook stoppen voor een luxe maaltijd in Longleaf, een van de weinige restaurants ter wereld die gevestigd zijn in een botanische tuin.

Winkelen

In Atlanta kun je erg goed winkelen en na de opening van The Shops Buckhead Atlanta in 2014 is deze reputatie alleen maar versterkt. Dit buitencomplex bedekt zes stadsblokken in de meest chique wijk van Atlanta, het herenhuis van de gouverneur ligt op slechts een paar minuten lopen. Het complex is erg mooi gedecoreerd met bladerrijke bomen, twinkelende lichten, kleurrijke bloembakken en achtergrondmuziek. Het plein en de aangrenzende zijstraten bieden een mix van ultra luxe winkels zoals Jimmy Choo, Tom Ford, Dior, Hermès en Etro, en een aantal meer toegankelijke merken zoals NARS cosmetica, Warby Parker en COS. Ben je op zoek naar leuke budget kleding dan zul je in de wijk Decatur zeker slagen, hier vind je veel leuke boetiekjes en winkeltjes. Phipps Plaza is een typisch Amerikaans winkelcentrum en bestaat uit meerdere verdiepingen. Wanneer je liever over een markt struint, dan is er de Sweet Auburn Curb Market. Deze markt is er al sinds 1918 en naast heerlijke groente en fruit kun je hier vooral veel unieke en bijzondere dingen vinden.

Fox Theatre

Het Fox Theatre is het grootste theater in Atlanta. Tijdens een bezoek voelt het alsof je terug reist in de tijd naar het gouden tijdperk van theater en films. Het theater werd gebouwd in 1929 en maakte oorspronkelijk deel uit van een Shriners-tempel. Islamitische architectonische details vormen een belangrijk aandachtspunt, zo kun je de uivormige koepel boven op het gebouw niet missen. Binnenin het gebouw zijn er sierlijke tapijten en motieven en het plafond is bezaaid met flikkerende kristallen ‘sterren’.

World of Coca Cola

Coca-Cola werd in 1886 in het centrum van Atlanta uitgevonden door de apotheker John S. Pemberton. Dit interactieve museum is geheel gewijd aan dit bekende merk. Sinds de oprichting in 1990 heeft het museum al meer dan 25 miljoen bezoekers aangetrokken. Enkele van de meest gedenkwaardige elementen zijn het 4D theater waar je het gevoel hebt dat je door een wereld met cola rijdt, compleet met koolzuurhoudende bubbels die tegen je aan komen. Je kunt je kracht testen
op een ouderwetse handmatige bottelmachine, dit klinkt makkelijker dan het is, er is namelijk meer dan 700 pond druk nodig om een fles te bottelen. Natuurlijk is er ook een proefruimte waar je meer dan 100 Coca-Cola frisdranken uit de hele wereld kunt proberen.

Wat te doen in Atlanta

Martin Luther King, Jr. National Historic Park

Dit monument heeft net als Martin Luther King zelf veel invloed. Dit nationaal historische park is gelegen in het Sweet Auburn District in het centrum. Het park omvat de geboorteplaats van Martin Luther King op 501 Auburn Avenue, de Historic Ebenezer Baptist Church en de laatste rustplaats van Martin Luther King en zijn vrouw Coretta Scott King. In 2004 werd de International Civil Rights Walk of Fame toegevoegd. Hierin worden enkele extra burgerrechtenactivisten geëerd en hun
daadwerkelijke voetstappen worden in graniet en brons getoond. Je kunt je respect betuigen aan de crypte, waar zowel Martin Luther King als zijn vrouw begraven liggen.

Stone Mountain Park

Het Stone Mountain Park is de meest bezochte bezienswaardigheid van de staat Georgia. Dankzij talloze activiteiten heeft het 3.200 hectare grote park een grote aantrekkingskracht. Het middelpunt is de berg zelf. Dit is ‘s werelds grootste stuk blootgesteld graniet. Je kunt een gemakkelijke wandeling van ongeveer twee kilometer maken om op de top te komen. Eenmaal boven heb je een prachtig uitzicht over de omgeving. Op een heldere dag kun je tot wel 45 mijl ver kijken. Verder ligt er in het park meer dan 25 kilometer aan wandelpaden. In het park zelf zijn er verschillende plekken om te bezoeken, zoals de Old Grist Mill, de SkyHike Adventure Course, de Farmyard Petting Zoo en de huizen van de Historic Square.

 

Wil jij ook een bezoek brengen aan Atlanta? Bekijk dan eens de voorbeeldreis Deep South muziekreis. Deze reis begint in Atlanta en brengt je helemaal tot New Orleans. Vanaf Amsterdam is het ook  mogelijk om met KLM direct op Atlanta te vliegen. Met wie wil jij naar Atlanta?

Wat te doen in Atlanta

Over de schrijver
Reactie plaatsen

Wij gebruiken cookies