arrow_drop_up arrow_drop_down
28 april 2019 

Wat kost een stedentrip New York?

Wat kost een stedentrip New York? Dit is een vraag die heel vaak wordt gesteld, maar dit is lastig te beantwoorden. Er zijn namelijk verschillende factoren waar je afhankelijk van bent. In welke maand ga je, hoe ver van tevoren boek je, neem je een directe vlucht, heen of terug een overstap of kies je voor zowel de heen als de terugvlucht voor een tussenstop? De laatste optie is vaak wel de goedkoopste. Ook de ligging van je hotel heeft veel invloed op de prijs. In Midtown Manhattan betaal je een stuk meer, omdat dit nu eenmaal de beste ligging heeft. Buiten het centrum, zoals Downtown, Uptown, Brooklyn of Long Island is weer een stuk betaalbaarder Het nadeel is dan wel dat je wat meer moet reizen naar de bezienswaardigheden. Wil je in de kindervakantie periodes, dan is het aan te raden om vroeg te boeken. Dit scheelt aanzienlijk op je vliegtickets.

Om jouw vraag “Wat kost een stedentrip New York” te beantwoorden hebben wij een aantal punten voor jou op een rijtje gezet.

In welke maand zijn de hotels het goedkoopst?  

De hotels zijn in de maanden januari, februari en ook nog wel in maart het goedkoopst. Hierna volgen de maanden juli en augustus. Dit zijn de zomermaanden en kan het wel erg warm zijn in de stad, maar moet je niet weerhouden om New York te bezoeken. De maanden april, mei en november liggen redelijk bij elkaar in de buurt. De overnachtingen zijn het duurst in september, oktober en december. Wanneer je precies kijkt naar een hotel heeft ook wel invloed. Ongeveer 6 tot 8 maanden van tevoren kan je vaak al voor het standaardbedrag jouw hotelkamer boeken.

Onderstaand hebben we een voorbeeld betreft de prijzen van hotel POD Times Square. Dit hotel ligt centraal in Manhattan en is één van de favoriete hotels van VSCA Reizen.

POD Times Square | 5 nachten | 2 personen | Kamer met Queensize Bed

Januari                 : €108,- per nacht

Februari               : €108,- per nacht

Maart                    : €125,- per nacht

April                      : €189,- per nacht

Mei                        : €198,- per nacht

Juni                       : €214,- per nacht

Juli                        : €147,- per nacht

Augustus              : €176,- per nacht

September           : €235,- per nacht

Oktober                : €229,- per nacht

November           : €185,- per nacht

December            : €226,- per nacht

 

Wat kost een stedentrip New York

 

Wanneer zijn de tickets naar New York het goedkoopst?

Ook hier is het weer afhankelijk hoe ver je van tevoren boekt, in welke maand je gaat, maar ook of je kiest voor een rechtstreekse vlucht, heen of terug een overstap of de vaak goedkoopste optie heen en terug een overstap.

Gaan we uit van een rechtstreekse vlucht Met KLM/Delta, dan ligt de prijs over het algemeen buiten de vakanties om tussen de €500,- en €600,- inclusief ruimbagage en met United Airlines tussen de €475,- en €550,- inclusief ruimbagage. Uiteraard zijn er door het jaar heen veel aanbiedingen en is het ook weleens goedkoper, maar hier moet je dan wel tegenaan lopen.

Wat kosten de attracties in New York?

Wanneer je naar New York gaat wil je ook veel dingen zien. Zeker wanneer je voor de eerste keer in New York bent is het aan te raden om bijvoorbeeld een New York Pass of de New York Explorer pass aan te schaffen. Dit is in aanschaf een smak geld, maar losse tickets voor veel attracties liggen al snel rond de USD 20,- en USD 30,- per persoon. Met de New York Pass heb je voor het aantal dagen dat je de pass koopt toegang tot meer dan 100 attracties en met de New York Explorer pass kies je voor een x-aantal attracties. De New York Explorer pass is wel iets goedkoper en zeker ook aan te raden bij een eerste bezoek aan New York.

Vervoer in New York

Wandelen en metro

De leukste manier om New York te verkennen is door gewoon te wandelen. Zo kom in verrassende straatjes de leukste winkeltjes en eettentjes tegen. Maar New York is erg groot en met de metro van Midtown naar Downtown duurt ongeveer een minuut of 20. Verblijf je 4 dagen (reis is 6 nachten) in New York, dan kan je overwegen om een metrokaart voor meerdere dagen aan te schaffen. Een onbeperkte metrokaart voor zeven dagen kost USD 31,- per persoon. Je kan met deze kaart net als in Nederland je kaart scannen en gewoon doorlopen en hoeft dus niet elke keer bij de automaat een nieuw kaartje te kopen. Vergeet niet dat het tijdens de spitsuren gigantisch druk is in de metro en dat je aan de kant gaat staan als je even moet zoeken welke richting je op moet. Denk je dat je niet zo vaak de metro neemt, dan kan je natuurlijk ook een los kaartje kopen en deze kost USD 2,75 per persoon per rit.

Taxi

Wie kent ze niet? De bekende gele taxi’s van New York. Wanneer je aankomt op de luchthaven is het zeker leuk om een gele taxi te nemen naar je hotel. De taxi’s werken met een flatrate, exclusief eventuele tol en tip. Uiteraard kan je ook een Uber of Lyft nemen, maar deze zijn niet altijd goedkoper dan de flatrate van de gele taxi’s. Vanaf JFK betaal je ongeveer USD 68,- inclusief tol en tip en vanaf Newark rond de USD 90,-.

Wat kost een stedentrip New York

Eten en drinken in New York

In New York heb je ontelbaar veel eetgelegenheden. Dit kan je net zo duur maken als je wilt. Veel mensen denken dat je alleen maar ongezond kan eten in Amerika, maar dit is zeker niet waar. In New York zijn er veel mogelijkheden voor een gezonde hap ook voor vegetariërs en veganisten. Reken voor eten en drinken ongeveer €65,- per persoon per dag. Dit is inclusief alcoholische dranken. Een biertje is namelijk al snel USD 7,- en een wijntje rond de USD 11,-.

Enkele tips om lekker te eten

  • Highstreet on Hudson
  • The Butchers daughter
  • Redpoke (voor een gezonde pokebowl)
  • Freemans restaurant
  • Coco and Cru
  • Cocotte
  • Cafe Clover (Hier zie je nog weleens een wereldster)
  • Ice & Vice (voor bijzondere ijsjes)
  • En voor de lekkerste hamburgers ga je naar Shake Shack.

Wat kost een stedentrip New York

Wat kost een stedentrip New York voor 6 dagen?

Als we uitgaan van een 6-daagse stedentrip New York voor 2 personen in de qua weer fijne maand mei, dan kom je uit op het volgende bedrag per persoon.

Vliegtickets 2 personen                                        : €1100,-

4 overnachtingen POD Times Square               : €792,-

2x New York Explorer pass, 7 attracties           : €324,-

5 dagen eten en drinken                                       : €650,-

Taxi luchthaven JFK retour                                 : €120,-

Onbeperkte metrokaart 2 personen                   : €56,-

 

6-daagse stedentrip New York kost         : €3042,- = €1521,- per persoon.

Dit is gebaseerd op een complete stedentrip naar New York die VSCA Reizen voor een eerste keer New York zeker aan zou raden. We hebben hier rekening gehouden met de goede maand mei, rechtstreekse vluchten met KLM/Delta , hotel in Midtown Manhattan en op tijd boeken van zowel de vliegtickets als het hotel.

Boek je bij een reisbureau, dan kost een stedentrip New York misschien wat meer, maar dat hoeft niet altijd zo te zijn. Uiteraard kan je ook kiezen voor een andere maand, luchtvaartmaatschappij, vlucht met overstap, ander hotel, geen metrokaart of geen New York Explorer pass dit alles heeft invloed op de totale prijs voor jouw stedentrip.

Wil jij ook naar New York? En wil je weten wat een stedentrip New York kost wanneer jij vakantie hebt? Vraag eens een vrijblijvende offerte op bij VSCA Reizen en je weet binnen 24 uur wat een stedentrip New York kost en zit je misschien binnenkort al in een gele taxi richting Midtown Manhattan!

 

 

 

 

Over de schrijver
Reactie plaatsen

Wij gebruiken cookies