Washington, 10 bezienswaardigheden die je niet wilt missen
15 januari 2020 

Washington, 10 bezienswaardigheden die je niet wilt missen

Washington is voor veel mensen een stad die tot de verbeelding spreekt. Niet alleen is het de officiële hoofdstad en het politieke hart van Amerika, deze indrukwekkende stad staat vol met wereldberoemde gebouwen, monumenten, memorials en musea. Daarnaast kun je heerlijk verdwalen in de talloze sfeervolle wijken.

Hoeveel films heb je al gezien met ‘the White House’ in de hoofdrol? Dit indrukwekkende gebouw wil je toch een keer in het echt gezien hebben? Net als het US Capitol, NASA Headquarters, Pentagon en de historische wijk Georgetown.

Het mooie aan Washington is dat de meeste attracties gratis toegankelijk zijn. Veel van de belangrijke bezienswaardigheden liggen op korte afstand van elkaar. Daardoor kun je veel zien als je Washington tijdens je rondreis door Amerika bezoekt. Maar er is hier ook genoeg te doen voor een complete stedentrip. De keus is aan jou. Welke bezienswaardigheden wil je echt niet missen tijdens je bezoek aan Washington?

1. Het Witte Huis

Natuurlijk staat het Witte Huis met stip op nummer 1, als het gaat over bezienswaardigheden in Washington. Die mag je dan ook zeker niet overslaan. Een bezoek kost je niet veel tijd, want wegens strikte veiligheidsregels is het niet mogelijk om het Witte Huis van binnen te bekijken.
Wil je meer weten over het indrukwekkende gebouw, dat al sinds 1800 in Washington staat? Breng dan een bezoekje aan het “White House Visitor Center”, dat dagelijks van 7.30 tot 4 uur geopend is.

2. Het US Capitol

Als je toch bij het Witte Huis bent mag je het US Capitol niet overslaan. In dit imposante gebouw zetelen de Amerikaanse Senaat en het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden, ofwel het Congres. De kenmerkende witte koepel is al van ver te zien. Het gebouw is geïnspireerd door de Romeinse architectuur en zeker een bezoek waard. Zo is aan de binnenzijde van de koepel een fresco geschilderd die de titel ‘de apotheose van Washington’ heeft meegekregen. Er worden regelmatig rondleidingen gegeven onder leiding van een gids, die je alles over het US Capitol kan vertellen.

Washington US Capitol

3. National Mall

Een bezoek aan National Mall is niet geschikt voor de shopaholics, want het is geen winkelcentrum, ondanks de naam. National Mall is het gebied tussen het US Capitol en het Washington Monument. Je vindt hier diverse monumenten en musea. Onderling verbonden door tuinen, fonteinen, bomen en bloemperkjes. National Mall is dagelijks open voor publiek.

In National Mall vind je onder andere:
• National Museum of American History
• National Museum of Natural History
• National Gallery of Art, beeldentuin
• US Capitol
• Gedenkteken voor Ulysses S. Grant
• United States Botanic Garden
• National Air and Space Museum
• Smithsonian Institute Building
• National Museum of African Art

Washington Thomas Jefferson

 

4. Washington Monument

Het Washington Monument werd opgericht voor de eerste Amerikaanse president, George Washington. Deze obelisk is met zijn ruim 169 meter, de hoogste obelisk die ooit is gebouwd. Door de Amerikaanse Burgeroorlog heeft de bouw van dit Monument bijna 30 jaar vertraging opgelopen, maar vandaag de dag is het Washington Monument open voor publiek. Je kunt met een lift helemaal naar de top, waar in alle vier de wanden kleine ramen zijn aangebracht. Je hebt hier een schitterend uitzicht over Washington en National Mall.

5. Ford’s Theater en Petersen House

Een belangrijke historische attractie in Washington zijn Ford’s Theater en Petersen House. Deze twee gebouwen liggen tegenover elkaar. Het theater is bekend door de moordaanslag op president Abraham Lincoln, die daar in 1865 werd neergeschoten. Hij overleed in het huis aan de overkant, Petersen House. Het huis is gerestaureerd en ziet er precies zo uit als op de avond van de moordaanslag.
Ford’s Theater werd in 1968 heropend. Sinds die tijd worden hier toneelstukken en musicals opgevoerd die de erfenis van Abraham Lincoln vieren.

6. Washington National Cathedral

In Washington vind je een van de grootste kathedralen ter wereld. De Saint Peter en Saint Paul kathedraal is prachtig om te zien, tot in de kleinste details. De gotische bouwstijl geeft een middeleeuwse uitstraling aan het gebouw.
Er zijn diverse rondleidingen die je de schitterende architectuur laten ontdekken. Je leert over de geschiedenis en geniet van spirituele en culturele evenementen in Washington National Cathedral.

7. Eisenhower Executive Office Building

Waarschijnlijk kom je er langs als je naar National Mall gaat, gun ook het Eisenhower Executive Office Building wat aandacht. Dit prachtige gebouw, met zijn keizerlijke stijl, straalt nog steeds een bijzonder allure uit. Het is een gebouw van de regering, waar veel belangrijke, historische gebeurtenissen zijn besproken, bedacht en uitgevoerd. Ondanks de vele beveiliging is het vaak mogelijk om een rondje om het gebouw te lopen en de architectuur te bewonderen.

8. Georgetown Washington

Georgetown is zowel onder toeristen als de locals een favoriete plek. In deze charmante wijk vind je architectuur in federale stijl en diverse mode en designwinkels. Wil je chic uit eten, dan zit je hier goed. En ook qua uitgaansleven zul je jezelf hier prima vermaken. Er is voor ieder wat wils, van luidruchtige studentencafés tot intieme lounges met live muziek.

9. Chinatown Washington

In bijna elke grote Amerikaanse stad vind je er eentje, een Chinatown. Zo ook in Washington. In het oosten van de stad kun je heerlijk dwalen tussen Chinese, Indische en Indiaanse restaurantjes en winkeltjes. Bezoek de Chinese poort en ga op zoek naar de mooiste kleurrijke kunstobjecten. Ben je op het juiste moment in Washington, ga dan naar de jaarlijkse Chinese Nieuwjaarsparade kijken. Een belevenis op zich.

Washington Arlington National Cemetery

10. Arlington National Cemetery

Misschien minder gezellig, maar wel erg indrukwekkend om te zien, is Arlington National Cemetery. Op deze plek zijn meer dan 400.000 witte grafmonumenten te zien voor militairen die tijdens de Amerikaanse Burgeroorlog en diverse andere oorlogen gestorven zijn.
Je vindt hier ook het graf van John F. Kennedy en zijn vrouw Jacky.

Washington Tomb of the unknown soldier

Welke bezienswaardigheden wil jij zien tijdens je bezoek aan Washington?

Bezoek Washington tijdens je rondreis door Amerika of plan een complete stedentrip naar deze indrukwekkende stad. We helpen je graag je reis precies zo samen te stellen, zoals jij het in je hoofd hebt. Welke bezienswaardigheden wil je graag zien?

Ontdek de mogelijkheden en neem vrijblijvend contact met ons op. Of bekijk de rondreis ‘Washington & Deep south’, voor geschiedenis, natuur en muziek in één reis.

Over de schrijver
Reactie plaatsen

arrow_drop_up arrow_drop_down