arrow_drop_up arrow_drop_down
20 juli 2019 
in Canada

Vancouver Island tips & highlights

Vancouver Island is het grootste eiland langs de Noord-Amerikaanse kust. Op het eiland vind je verschillende leuke, kleine en kleurrijke vissersdorpjes. Vooral outdoor liefhebbers hoeven zich hier niet te vervelen. Diersoorten die hier leven zijn onder andere de orka, de bruine beer, de zwarte beer, verschillende walvissoorten, de Amerikaanse zeearend en nog vele andere dieren. Ook kun je op Vancouver Island nog kenmerken terugzien van het Indiaanse verleden. De westkust van Vancouver Island is het ruigst, de oceaan beukt hier constant tegenop. Het landschap krijgt diepte door de achterliggende heuvels. Dit gedeelte wordt gezien als wildernis en is dan ook voor een groot deel onbewoond. In deze blog hebben we een aantal tips voor Vancouver Island speciaal voor jou op een rij gezet.

Victoria een stukje Engeland in Canada

Wanneer je aankomt op Vancouver Island is dat hoogstwaarschijnlijk in de hoofdstad Victoria. Aan de architectuur van deze stad is goed te zien dat het een voormalige Engelse kolonie is. De stad straalt dan ook een oud-Engelse sfeer uit en je vindt er verschillende hippe koffiebarretjes en restaurants.
Met de fiets kun je de stad gemakkelijk ontdekken, zo kun je door prachtige parken en langs diverse musea fietsen.

Butchard Gardens

Een van de bekendste bezienswaardigheden in Victoria zijn de Butchard Gardens. Hier vind je tegenwoordig zo’n 900 verschillende perkplanten en meer dan een miljoen planten totaal. De bloementuin is al in 1904 opgericht door Robert Butchart. Een paar jaar later werd er door de Butcharts een Italiaanse tuin, Japanse tuin en een rozentuin aangelegd. In de vijftig jaren die daarop volgde, groeide de tuinen uit tot een groot park, waar ook concerten en shows werden gegeven.

Inner Harbour

Een andere trekpleister in Victoria is de Inner Harbour. Deze haven wordt vaak omschreven als een van de mooiste ter wereld. Honderden jaren geleden werd de omgeving al gebruikt om handel te drijven. De haven heeft dus een lange geschiedenis achter de rug. De Victoria Harbour is tegenwoordig een druk bezochte plaats waar kleine cruiseschepen en pleziervaart bij elkaar komen. De stad trekt jaarlijks veel bezoekers en de koloniale gebouwen in Victoria zijn goed bewaard
gebleven. De onderscheidende architectuur en historische straten liggen op een steenworp afstand van de haven. In de zomer worden er verschillende activiteiten georganiseerd, zo kun je tijdens een bezoek genieten van muziek, shows en festivals.Op een steenworp afstand van de Inner Harbour ligt tevens Fisherman’s Wharf. Dit is een prachtig kleurrijk en idyllisch haventje waar je heerlijk kunt rondstruinen. Bij dit schilderachtige drijvende dorp kun je onder andere heerlijke fis hand chips eten en zeehonden voeren!

Vanouver Island

De Wild Pacific Trail

Een andere leuke bezienswaardigheid op Vancouver Island is de Wild Pacific Trail. Een wandeling over dit pad zal je niet snel vergeten. Je loopt langs prachtige uitzichten, geweldige natuur en je voelt een echte connectie met de natuur. Er zijn verschillende wandelpaden voor beginners en de ervaren wandelaars, er is dus voor iedereen iets. Langs de wandelpaden staan informatieborden, zodat je ook nog veel leert over de natuur waarin je je bevindt. De route kun je in twee loops wandelen. Het ene deel begint ten noorden van het Big Beach Park, je loopt vanaf hier langs de woeste kust om vervolgens bij de Ancient Cedars grove aan te komen, hier staan bomen van meer dan 800 jaar oud! Het andere deel van de lus start bij de vuurtoren, je hebt vanaf hier een prachtig uitzicht over het
Nationale Park Pacific Rim en de Broken Group eilandengroep. Langs de route kijk je uit over scheepswrakken, walvissen en vergezichten.

Juan de Fuca Provincial Park

Dit prachtige natuurpark ligt aan de westelijke zijde van het eiland. Je vindt hier schitterende natuur, spectaculaire wandelpaden en je hebt genoeg mogelijkheden om wilde dieren te spotten, zowel op het land als in het water. Het natuurpark is verdeeld in vier delen, dit zijn de Juan de Fuca Marine Trail, de China Beach Campground, Botanic Beach en het China Beach day-use gedeelte. De langste wandelroute in dit park is de Juan de Fuca Marine Trail, dit pad is maar liefst 47 kilometer lang en strekt zich uit over het gehele westelijke gedeelte van Vancouver Island.

Tofino

Het stadje Tofino wordt ook wel het ‘surfers paradise’ genoemd. Dit kleine idyllische plaatsje ligt aan de westkant van Vancouver Island. Alleen als je van het bestaan van dit plaatsje afweet zou je hier komen, anders zou je er waarschijnlijk zo voorbij rijden. Vanuit de hele wereld zijn er surfers die naar Tofino komen om te surfen. Het plaatsje wordt hierdoor ook wel gezien als een hippie-oord. ’s Zomers zijn er culture festivals die vooral aantrekkelijk zijn bij de jongeren. Verder zijn ook de botanische tuinen, de spa’s en de mogelijkheden tot het zien van walvissen echte publiekstrekkers. De omgeving van Tofino is zeker de moeite waard, het plaatsje wordt namelijk omringt door adembenemend mooie plekken. Je kunt vanuit Tofino de watertaxi nemen naar Clayoquot Sound, hier kun je de Lone Cone bewandelen, dit is een schitterende wandeling. Ook een bezoek aan Hot Springs Cove is de moeite waard. Dit zijn natuurlijke warmwaterbronnen in het midden van het regenwoud!

Vancouver Island

Campbell River de zalmhoofdstad van de wereld

Vanwege de grote hoeveelheid zalm die te vinden is in Campbell River wordt dit plaatsje ook wel de zalmhoofdstad van de wereld genoemd. Dit is de perfecte locatie om verschillende zalmsoorten te zien en om te sportvissen. Hiernaast ligt de focus van Campvell River op avontuur en ecotoerisme. Vanuit hier kun je gemakkelijk een bezoek brengen aan de regenwouden in het noorden en westen van het eiland, maar ook aan de Discovery Islands en het Strathcona Provincial Park. In Campbell River zijn er veel bezienswaardigheden, zoals het Campbell River Museum, waar het verleden tot leven komt, de Campbell River Art Gallery en het Maritime Heritage Centre. Ook worden hier veel evenementen georganiseerd die vaak erg in trek zijn bij bezoekers. Je kunt vanuit Campbell River, onder begeleiding van een gids, op zoek gaan naar grizzlyberen en orka’s!

Walvissen spotten op Vancouver Island

Eén van de hoogte punten van een bezoek aan Vancouver Island is het walvissen spotten. Dit is zeker een must do wanneer je het eiland bezoekt. Vooral gedurende de zomermaanden is Vancouver Island de perfecte plek om walvissen te zien zwemmen. Vaak zie je zelfs al walvissen vanaf de veerboot van de stad Vancouver naar het eiland. Als je geluk hebt zie je ze zelfs springen!

Vancouver Island

Knight Inlet, het leefgebied van de grizzly beer

Wil je een reis naar Vancouver Island echt helemaal compleet maken, dan is een bezoek aan de Knight Inlet Lodge een absolute aanrader. Vanaf Campbell River vlieg je met een watervliegtuig naar de Knight Inlet Lodge, waar je minimaal 2 nachten verblijft. Overdag ga je op zoek per boot of in sommige maanden over land op zoek naar grizzly beren. Deze geweldige ervaring is niet goedkoop, maar zal je nooit meer vergeten.

Vancouver Island

Heb jij ook plannen voor een reis naar Canada? Bekijk dan eens deze voorbeeldreizen van VSCA Reizen. Met wie wil jij naar Canada?

Over de schrijver
Reactie plaatsen

Wij gebruiken cookies