arrow_drop_up arrow_drop_down
12 juni 2019 

Top 10 steden Amerika

Wij hebben een lijstje gemaakt met de top 10 leukste steden van Amerika. Uiteraard bevat het lijstje de bekende steden zoals, New York en San Francisco, maar er staan ook zeker een aantal verrassende steden in deze top 10 leukste steden van Amerika.

  1. New York de populairste stad van allemaal

Een stad die iedereen een keer bezocht moet hebben is natuurlijk wereldstad New York. Deze veelzijdige stad staat hoog op vele lijstjes van te bezoeken steden en dat is niet voor niets. Wandelend door de verschillende wijken verken je deze stad het beste. Enkele hoogtepunten die je zeker moet bezoeken zijn : The Empire State Building, Central Park, 9/11 monument & memorial en natuurlijk Times Square.

Top 10 steden Amerika

  1. San Francisco de parel van Californië

Deze geweldige stad in Californië is volgens velen de leukste stad van Amerika en is bekend om de Golden Gate Bridge, Alcatraz Island, Fisherman ’s Wharf en de Painted Ladies. Het is voor iedereen duidelijk dat San Francisco absoluut niet mag ontbreken in het lijstje van de top 10 leukste steden van Amerika.

Top 10 steden Amerika

  1. Nashville de country hoofdstad van Amerika

De favoriete stad van VSCA Reizen is de hoofdstad van de Country muziek Nashville. Deze geweldige stad in de staat Tennessee ademt één al muziek en waar je ook komt er speelt altijd wel een liveband. Naast de vele gezellige barretjes en restaurantjes kan je een bezoek brengen aan o.a. het Johnny Cash Museum, The Country Music Hall of Fame en de Bell Meade Plantation. Plan zeker een aantal dagen in Nashville tijdens een rondreis door de Deep South.

Top 10 steden Amerika

  1. Boston een bijzondere stad aan de Oost-kust

Boston in de staat Massachusetts is een gezellige studentenstad in het Oosten van de Verenigde Staten en is bekend om o.a. Harvard University. Hoogtepunten tijdens je bezoek aan deze historische stad is de 4 kilometer lange Freedom Trail en een boottocht op zoek naar walvissen. Deze stad wordt vaak bezocht tijdens een rondreis langs de Oostkust van Amerika.

Top 10 steden Amerika

  1. Chicago wordt steeds vaker gekozen als stedentrip

Staat ook wel bekend als “The Windy City” en ligt in de staat Illinois. Net als New York heeft de stad torenhoge wolkenkrabbers. Enkele hoogtepunten van de stad zijn The Bean, Magnificient Mile, Willis Tower en de strandjes aan Lake Michigan.

Top 10 steden Amerika

  1. Savannah al jaren een favoriete bestemming onder de Amerikanen

Savannah staat al jaren bekend als één van de mooiste steden van Amerika en hoort ook zeker thuis in het lijstje van de top 10 leukste steden van Amerika. Deze stad ligt aan de Oostkust van Amerika in de staat Georgia en je geniet hier van de typische zuidelijke gastvrijheid.

Het hart van de stad vind je in het “Historic District” met haar 22 parkjes vol gigantische eikenbomen bedekt met Spaans mos. Je vindt hier vele musea, galerijen, kerken, barretjes en heerlijke restaurants met typische gerechten van het diepe zuiden.

De beste manier om dit gedeelte van de stad te verkennen is struinend door de straten en parkjes en te genieten van weelderige Antebellum huizen omringt door eeuwenoude eikenbomen bedekt met Spaans mos.

Top 10 steden Amerika

  1. Charleston de charmante stad van South Carolina

Staat ook wel bekend als de grote broer van Savannah en ligt in de staat South Carolina. Ook hier maak je kennis met die heerlijke gastvrijheid waar het diepe zuiden van de Verenigde Staten bekend om staat.

Het hoogtepunt tijdens je bezoek aan Charleston is The Boone Hall Plantation. Deze voormalige plantage is vooral bekend om de lange oprijlaan met aan beide kanten gigantische eikenbomen. Ook is de plantages decor geweest voor o.a. de film The Notebook en de jaren 80 serie North & South.

Top 10 steden Amerika

  1. Washington een stad vol geschiedenis

Eigenlijk wordt de hoofdstad van de Verenigde Staten vaak overgeslagen en dat is onterecht. Deze stad is toch verrassend interessant met als echt hoogtepunt The National Mall.  Hier vind je de o.a. het Witte Huis, het Capitool, Lincoln Memorial, Vietnam Memorial en nog vele andere monumenten. Ook een bezoek aan de beroemdste begraafplaats van Amerika Arlington mag zeker niet ontbreken tijdens een bezoek aan Washington.

Top 10 steden Amerika

  1. San Diego de grootste verrassing in het lijstje met de top 10 leukste steden van Amerika

Nog een stad die eigenlijk te vaak overgeslagen wordt is San Diego. Deze stad heeft zoveel te bieden. Met meer dan 300 dagen goed weer in een jaar, een gemiddelde maximale temperatuur van 24 graden en een minimum van 16 graden, kan je in San Diego praktisch altijd op goed weer rekenen. En het aangename weer is zeker niet het enige dat deze tot een van de mooiste toeristische bestemmingen in de Verenigde Staten maakt; San Diego staat ook bekend om zijn vele musea, pretparken en prachtige stranden.

Top 10 steden Amerika

  1. New Orleans de stad van de jazz

Deze stad heeft het eigenlijk altijd zwaar gehad. Van de Burgeroorlog, spanningen tussen rassen, armoede en nog niet heel lang geleden: Orkaan Katrina. Dit alles zorgde er mede voor dat New Orleans floreerde op het muzikale gebied, het is een van de belangrijkste steden als het gaat om Jazz.

Dit is onder andere de plek waar ieder jaar festivals plaatsvinden zoals het wereldberoemde Jazz Fest en French Quarter Fest. Het is dan ook niet voor niets dat muziekliefhebbers het de “Church of New Orleans” noemen, waar ze ieder jaar een kruistocht naartoe willen maken.

Top 10 steden Amerika

 

Wil jij een leuke stedentrip maken of misschien wel een leuke rondreis? VSCA Reizen helpt je graag verder met het samenstellen van een leuke stedentrip of een droomreis door Amerika. Binnen 3 minuten vraag je een vrijblijvende offerte op en binnen 24 uur ontvang je een voorstel op maat. Naar welke stad zou jij willen uit het lijstje van de top 10 leukste steden van Amerika?

 

 

Over de schrijver
Reactie plaatsen

Wij gebruiken cookies