7 onmisbare tips voor je reis naar Amerika
1 februari 2020 

7 onmisbare tips voor je reis naar Amerika

Met deze tips ga je goed voorbereid op reis naar Amerika. Sommige dingen zijn in Amerika net even anders geregeld dan in Nederland. Als je hier van tevoren rekening mee houdt, voorkom je vervelende verrassingen en verloopt je reis net even soepeler. Wil je onbezorgd genieten van je reis naar Amerika? Lees dan deze 7 tips goed door.

Tip 1: Regel je ESTA voor Amerika op tijd

Je moet altijd veel regelen als je op vakantie gaat. Stress op het laatste moment is nooit fijn. Regel daarom je ESTA voor Amerika op tijd. Als je naar Amerika wilt reizen heb je als toerist of zakelijke reiziger meestal geen visum nodig. Je hebt dan genoeg aan een ESTA reistoestemming. Dit is eenvoudiger, goedkoper en sneller te regelen dan een visum voor Amerika. Met dit document mag je maximaal 90 dagen aaneengesloten in Amerika blijven. Voor de meeste vakanties is dat lang genoeg.

Als je wilt reizen onder het ‘Electronic System for Travel Authorization’ (ESTA) moet je dit minimaal 72 uur voor aankomst in Amerika registreren. Wacht liever niet te lang. Het kan gebeuren dat je aanvraag, om wat voor reden dan ook, niet goedgekeurd wordt. De ESTA is na aanvraag 2 jaar geldig, je kunt hem maar beter klaar hebben liggen.

Reistip, creditcard handig in Amerika

Tip 2: Een creditcard is in Amerika erg handig

Een creditcard is voor Amerikanen, wat voor ons de bankpas is. Betalen met creditcard is in Amerika de normaalste zaak van de wereld. In sommige gevallen is het zelfs de enige manier. Heb je nog geen creditcard, dan is het slim om er eentje te regelen voor je naar Amerika op vakantie gaat.

Voor veel dingen heb je in Amerika een creditcard nodig, zoals het huren van een auto of het vastleggen van boekingen in een hotel. Stel het maximale limiet van je creditcard niet te laag in. Je kunt bij veel banken dit limiet tijdelijk verhogen. Het is namelijk erg vervelend als je er bij het hotel achter komt dat de reservering niet goed is gegaan door een te laag saldo. En continue het saldo in de gaten houden en aanvullen is ook niet erg ontspannen.

De meeste creditcards zijn goed verzekerd. Lees je even in, zodat je weet waar je aan toe bent. En wat je moet doen, mocht je de kaart verliezen.

Tip 3: Vliegtickets naar Amerika, boek slim

Je vliegtickets naar Amerika nemen een flinke hap uit je vakantiebudget. Maar door slim te boeken en goed te vergelijken kun je veel geld besparen. Dat is snel verdient.
Vergelijk daarom de prijzen van verschillende aanbieder goed. Misschien heb je het wel eens gehoord, vooral op dinsdag zijn de prijzen een stuk lager dan op andere dagen van de week. Het is echt waar. Vergeet niet om regelmatig je cookies te wissen als je online gaat zoeken en vergelijken.

Heb je ruimte in je reisschema? Kijk dan ook eens wat vertrekken op een andere datum kost. Het kan zomaar € 200,- schelen als je een week eerder of later weggaat.

Tip 4: Neem verschillende kleding mee naar Amerika

Je gaat op zomervakantie, dan pak je al snel allerlei zomerse kleding in. Maar als je een rondreis door Amerika gaat maken kom je op veel verschillende plekken. Hou rekening met de, soms grote, temperatuursverschillen en klimaten die je tegen kunt komen onderweg.

Neem daarom verschillende kleding mee als je een rondreis door Amerika gaat maken. Je kleding kan tijdens een rondreis door West-Amerika variëren van zeer zomers tot een lange broek en jas. Langs de westkust kan het fris zijn en in Yosemite National Park kan het ’s avonds behoorlijk afkoelen. Rijdt je richting het oosten dan kunnen de zomerse kleren uit de koffer, want in Death Valley en Las Vegas kunnen de temperaturen flink oplopen.

Reistip, juiste stekker Amerika

Tip 5: Neem de juiste stekker mee naar Amerika

Niets zo vervelend als een lege accu die je niet op kunt laden. Je telefoon, camera of laptop, ze hebben allemaal stroom nodig. En in Amerika gebruiken ze andere stekkers dan hier in Nederland. Om te voorkomen dat je in Amerika op stekkerjacht moet kun je beter een wereldstekker in je koffer leggen. Ze kosten maar een paar euro en komen altijd van pas. Ook als je later naar andere landen op vakantie wilt.

Tip 6: Voorkom verkeersboetes in Amerika

Voor je rondreis in Amerika huur je waarschijnlijk een auto. Als je na het ophalen van de huurauto nog moet gaan uitzoeken hoe de verkeersregels in Amerika werken ben je wat te laat.
En een verkeersboete tijdens je vakantie kan de sfeer aardig verpesten. Natuurlijk is het slim om je aan de maximale snelheid te houden. Deze boetes kunnen behoorlijk hoog oplopen.

Rijden onder invloed van drugs of alcohol is natuurlijk nooit slim. Doe dit dus niet. In sommige staten is het zelfs verboden om een geopende fles met alcoholhoudende drank mee te nemen in de auto.
Er zijn staten in Amerika waar het gebruik van mobiele apparaten tijdens het rijden verboden is, ook handsfree.

De voorrangsregels op rotondes kunnen per staat verschillen, houd hier rekening mee als je door verschillende staten rijdt. Ook voor parkeren heeft elke staat zijn eigen wetten. Parkeer voor de zekerheid altijd aan de rechterkant en draai op een helling altijd je voorwielen richting de stoep. Zie je een gekleurde stoeprand, vraag bij twijfel waar deze voor staat.

Kijk hier, voor een overzicht van de verkeersregels in Amerika.

Reistip, verkeersregels Amerika

Tip 7: Plan je reis naar Amerika goed

Als je reis naar Amerika goed gepland is, kun je helemaal ontspannen en volop genieten. Neem daarom de tijd om voor vertrek alles goed door te nemen. Kijk wat er op je route ligt en of je misschien een stukje om wilt rijden om een bijzonder plek te zien. Het is natuurlijk jammer als je er bij thuiskomst pas achter komt, dat je vlakbij iets bent geweest wat je heel graag had willen zien.

Natuurlijk kun je op de bonnefooi gaan en kijken wat je tegenkomt of waar je overnacht. Er zijn in Amerika veel motels waar je zonder reserveren terecht kunt. Maar in het hoogseizoen kan het erg druk zijn, waardoor je voor dichte deuren komt te staan. Je ontspannen vakantie kan dan ineens omslaan, dat wil je natuurlijk niet.

Wij hebben ruime ervaring met rondreizen door Amerika en Canada. Daardoor kunnen we je passend advies geven en je reis naar Amerika zo plannen dat je niets mist en een onvergetelijke reis tegemoet gaat. Neem contact met ons op, we maken graag een vrijblijvende offerte voor je.

Over de schrijver
Reactie plaatsen

arrow_drop_up arrow_drop_down