arrow_drop_up arrow_drop_down
15 april 2019 

The Deep South een bijzonder stukje Amerika

The Deep South omvat de staten Georgia, Tennessee, Mississippi en Louisiana. De Deep South van Amerika heeft voor elk wat wils, dat kan ook niet anders als je bedenkt wat deze zuidelijke staten van Amerika te bieden hebben. Hier liggen bijvoorbeeld de roots van de muziekgeschiedenis in Memphis, New Orleans en Nashville.

Maar ook de natuur in deze regio is op zijn minst imposant te noemen met de plantages aan de Mississippi, The Great Smoky Mounains en The Blue Ridge Mountains. Kortom, een rondreis door The Deep South is een geweldige ervaring boordevol hoogtepunten. Wij hebben ter inspiratie alvast het een en ander voor je uitgezocht:

Muzieksteden

New Orleans

In deze bruisende stad waar de bewoners ontzettend vriendelijk zijn, voelt iedereen zich meteen thuis. Dankzij de jaarlijkse Mardi Gras viering heeft deze stad het stempel feeststad gekregen. Deze stad ademt muziek en sfeer, met de allerbeste live Jazz, sfeervolle straten met charmante vintage winkels en toprestaurants. Als je hier bent, moet je ook zeker een bezoekje brengen aan Frenchmen Street waar dagelijks vele liveoptredens van kleurrijke artiesten bijgewoond kunnen worden.

Deep South

Memphis

Wie Memphis zegt, zegt Elvis Presley, die hier zijn hele leven heeft gewoond. Sinds zijn dood is Graceland, het landhuis van Elvis een pelgrimsoord geworden voor al zijn fans. Maar er is nog steeds muziek in Memphis. In Beale Street wordt dagelijks in de vele kroegen door een keur van artiesten opgetreden en swingt het erop los.

Nashville

Nashville, ook wel Music City genoemd, gonst van de muziek en biedt een thuis aan menig bekend en onbekend countrytalent, zo komt Nashville aan de bijnaam hoofdstad van de country- en westernmuziek. Ten zuidwesten van het centrum is het stadsdeel Music Row, waar honderden muziekbedrijven gevestigd zijn, waaronder platenlabels, radiostations en opnamestudio’s. Broadway, bekend van de wereldberoemde shows die daar opgevoerd worden, is daar ook te vinden. Maar dat is nog niet alles, op Broadway kan de echte muziekliefhebber echt zijn hart ophalen in de vele kroegen met livemuziek.

Deep South

Overige interessante steden

Atlanta

Atlanta, de hoofdstad van de staat Georgia was eens thuis voor niemand minder dan Martin Luther King, die we allemaal kennen van zijn uitspraak: “I have a dream” in zijn strijd tegen ongelijkheid en discriminatie. Behalve dit stuk geschiedenis, staat Atlanta bol van de hotspots. Je hebt er bijvoorbeeld de CNN Studio’s, het Georgia Aquarium, waar tienduizenden dieren in meer dan 10 miljoen gallons water zwemmen en de permanente tentoonstelling in het Coca-Cola museum.

De liefhebbers van de serie Walking Dead zullen in Atlanta ongetwijfeld veel plaatsen herkennen. Deze serie werd daar namelijk opgenomen, net als veel andere series. Filmmakers kiezen er namelijk graag voor om opnames in Atlanta te maken vanwege het gunstige belastingklimaat.

Deep South

Charleston, South Carolina

Charleston is de oudste stad van South Carolina. Deze stad speelde een belangrijke rol in de Amerikaanse Onafhankelijkheidsoorlog van 1775 tot 1783. Het eerste schot van de Amerikaanse Burgeroorlog die van 1861 tot 1865 was werd ook in Charleston gelost. Al met al een bewogen verleden dus. In het zuidelijke deel van de stad is het Historic District waarvan de kern de zogenaamde Museum Mile is. Deze Museum Mile geeft belangstellenden een kijk in de geschiedenis. Over een lengte van één mijl, dat is 1,6 kilometer, bevinden zich historische huizen, musea, kerken en publieke gebouwen.

Savannah

Wie een rondreis door de Deep South maakt, mag Savannah zeker niet overslaan. In deze stad komt de charme van Georgia geheel tot haar recht. Hier vind je nog de majestueuze architectuur van weleer en het straatbeeld kenmerkt zich door karakteristieke keistenen en bomen die met Spaans mos bedekt zijn. Behalve dat je hier heerlijk cultuur kunt snuiven in het Historic District, kan je ook lekker genieten van het strand aan het nabijgelegen Tybee Island.

Natuur in The Deep South

The Great Smoky Mountains

Dit park ligt op de grens van Tennessee en North Carolina en trekt maar liefst 10 miljoen bezoekers per jaar. Bijzonder aan dit park is dat de Great Smoky Mountains constant in een blauwachtige nevel gehuld zijn, wat zorgt voor een heel mystiek effect. Je kunt hier heerlijk wandelen langs kronkelende riviertjes en genieten van de prachtige natuur.

Deep South

Blue Ridge Mountains

De Blue Ridge Mountains maken deel uit van de Appalachen. Tijdens de zonsondergang is te zien dat deze bergen hun naam eer aan doen. Dan krijgen ze namelijk een schilderachtige blauwe kleur. Werkelijk een prachtig gezicht. Als je ’s avonds foto’s neemt van dit bijzondere fenomeen, zie je later op de foto’s dat er zelfs verschillende blauwe lagen te ontdekken zijn op de bergketens. Voor de wandelaars is een schitterende route door het park uitgezet met prachtige uitzichten.

Plantages en sfeer van diepe zuiden

Het leven is aangenaam en gemoedelijk in The Deep South. Na een rumoerig verleden is de rust weergekeerd en heerst er een vooruitstrevende en gastvrije sfeer. The Deep South is natuurlijk ook bekend van de plantages uit de tijd van de slavernij. Tegenwoordig kan je die historische plantages met brede oprijlanen bezoeken en er zelfs overnachten.

Deep South

 

Ook naar The Deep South? Bekijk deze heerlijke voorbeeldreis van VSCA Reizen.

 

Over de schrijver
Reactie plaatsen

Wij gebruiken cookies