arrow_drop_up arrow_drop_down
9 oktober 2019 

Seattle, 10 bezienswaardigheden die je niet mag missen

Seattle is de stad bij uitstek om een geweldige stedentrip te beleven. Er is zoveel te zien en te doen dat je met gemak meerdere dagen kunt vullen met leuke uitstapjes. Er zijn bezienswaardigheden die interessant zijn voor jong en oud. Dus ook met kinderen is Seattle een geschikte bestemming.

Seattle heeft een mediterraan klimaat, dat beïnvloed wordt door de zee. Daardoor zijn de zomers warm en de winters mild en soms erg nat. Het hoogseizoen valt in de zomer, het kan dan erg druk zijn. Heb je de keus, ga dan in het voor- of najaar. Het weer is dan ook aangenaam, al ligt regen altijd op de loer, maar het is veel minder druk.

In deze blog 10 bezienswaardigheden die je niet mag missen als je naar Seattle gaat.

Seattle, stad met een geweldige ligging

Seattle ligt in het uiterste noordwesten van de Amerikaanse staat Washington, tegen de Canadese grens. Daardoor kun je jouw reis ook makkelijk uitbreiden met één of meerdaagse trips naar Canada. Bijvoorbeeld naar de prachtige National Parks van de Canadese Rocky Mountain.

Mount Rainier - Seattle

Mount Rainier – Seattle

Seattle is een vrij moderne stad, meer dan de helft van de gebouwen is gebouwd tussen 1960 en 2000. De skyline doet niet onder voor steden als Chicago en San Francisco, met de 184 meter hoge Space Needle als echte eyecatcher. Het omringende natuurschoon zorgt voor de prachtigste vergezichten.

De stad wordt omringt door water. Puget Sound en Elliott Bay in het westen en in het oosten Lake Washington. Het Lake Washington Ship Canal verbindt deze wateren met elkaar. Seattle is daardoor een prachtige stad om vanaf het water te bekijken. Ook vind je hier de op zeven na grootste haven van Amerika.

Waar ga jij naartoe als je in Seattle bent?

1. Seattle Space Needle

Een bezienswaardigheid die je echt niet over mag slaan tijdens je bezoek aan Seattle is de Space Needle. Dit is echt het symbool van de stad. Je vindt de Space Needle in Seattle Center. Dit is een park vol kunst en entertainment.
In slechts 41 seconden brengt de lift je naar het observatieplatform, op 158 meter hoogte. Daar kun je genieten van een prachtig uitzicht over de stad. Als je wilt, kun je zelfs onder het genot van een hapje en een drankje de stad op je gemak bekijken, terwijl je langzaam ronddraait.

2. Pike Place Market

Pike Place Market is the-place-to-be voor de echte foodies. Op deze stadsmarkt, verspreid over 7 straten, vind je verse vis, fruit, groenten, vlees en kruiden. Maar ook bloemen, sieraden, kleding en oude ambachten worden aangeboden. Vele locale boeren bieden hier hun producten aan, waardoor je een goed beeld krijgt van het lokale leven. De vele miljoenen bezoekers per jaar worden geëntertaind door de vele straatartiesten en muziekanten.

Pike place market Seattle

3. Woodland Park Zoo

Deze meer dan 110 jaar oude dierentuin heeft al meerdere awards gewonnen. Het prachtige park is ongeveer 90 hectare groot. Er leven zo’n 11.000 dieren, van ongeveer 300 diersoorten, die met de hulp van vrijwilligers en fondsen worden verzorgt. De kwaliteit van het dierenpark is hoog en dus zeker je bezoek waard.

4. Duck tour

Door het vele water dat Seattle rijk is, kun je de stad prima bewonderen vanaf het water. Een bijzondere manier om dit te doen is met de Duck tour. Binnen 90 minuten zie je de belangrijkste bezienswaardigheden en hoor je hoe de stad zich ontwikkeld heeft. Het leuke is dat je zowel door de stad rijd als langs de stad vaart. Je zit namelijk in een amfibie voertuig.

5. Boeing Plant Tour

Altijd al gefascineerd geweest door die gigantische vliegtuigen? Ga ze van dichtbij bekijken! Net buiten Seattle ligt de fabriek waar de Boeing vliegtuigen gemaakt worden. Je krijgt te zien hoe deze technische hoogstandjes bedacht, ontwikkeld en gebouwd worden.

6. Seattle Aquarium

Vlakbij Pike Place Market, vind je het Seattle Aquarium, aan Pier 59. De waterdieren van Puget Sound zwemmen voorbij in een enorme watertank. Je kunt hier van alles leren over het leven onder water en de orka’s die hier in de buurt verblijven. Niet alleen vissen, maar ook kwallen, komkommers, zeeotters en inktvissen zijn hier te bewonderen.

Tip: Plan je bezoek om de voedertijden van de dieren.

Seattle vanaf het water

6. Pioneer Square

Meer weten over het ‘oude Seattle’? Ga dan naar dit driehoekige plein. Pioneer Square staat bekend om zijn historische karakter. Je vindt hier de oudste wolkenkrabber van de stad, Smith Tower, die gebouwd is in 1914. Ga ook even naar ‘Klondike Gold Rush National Park’ en bezoek de vele galeries, musea en winkels die gevestigd zijn in de negentiende eeuwse gebouwen, verspreid over de wijk.

7. Beneath the streets underground history tour

Met een gids duik je in de historie van Seattle. Je gaat ondergronds en maakt een wandeling van 1 uur door de originele buurt, op het straatniveau dat bestond in 1890. In kleine groepen verken je de ondergrondse paden en vertelt een ervaren gids je details uit de vroege geschiedenis van Seattle.

8. Seattle havencruise

Vanaf het water zie je Seattle pas echt goed. Maak kennis met de historische haven, Elliott Bay en Seattle Harbour. Tijdens de boottocht volg je de kustlijn, zodat je een prachtig uitzicht hebt over de stad met haar pieren, havens en bezienswaardigheden, maar ook over het prachtige natuurschoon rond de stad. Je ziet de Olympic Mountains, Mount Rainier en de Cascade Range.

9. Snoqualmie Falls

Snoqualmie Falls is een van de populairste attracties van de staat Washington. Elk jaar komen meer dan 1.5 miljoen bezoekers naar deze watervallen. Van zonsopgang tot zonsondergang kun je gratis de beroemde 270 foot waterval bekijken.

10. Chihuly Garden and Glass

Laat je verrassen door de combinatie van glaskunst en natuur in de Chihuly Garden and Glass. Kunstenaar Dale Chihuly neemt je mee in zijn passie voor glaskunst in de verschillende galerieën en de steeds veranderende tuin. Met als hoogtepunt het prachtige Glasshouse.

Seattle glasshouse Chihuly Garden and Glass

De beste bezienswaardigheden in Seattle

Natuurlijk is er nog veel meer te zien en doen in Seattle. We helpen je dan ook graag jouw perfecte stedentrip samen te stellen. Maak bijvoorbeeld gebruik van de ‘Seattle CityPASS’. Hiermee ontdek je de 5 beste attracties van Seattle voor één voordelige prijs. Zo ervaar je meer, voor minder geld.

Wil je naar Seattle? Laat je reis op maat samenstellen door VSCA Reizen en wij zorgen ervoor dat je niets mist. Neem vrijblijvend contact met ons op en laat je verrassen.

Over de schrijver
Reactie plaatsen

Wij gebruiken cookies