arrow_drop_up arrow_drop_down
7 mei 2019 

Savannah de mooiste stad van Amerika

Savannah is de grootste stad in de staat Georgia en behoort tot de mooiste en meest unieke steden van de Amerika. De stad is ontstaan in 1733 als hoofdstad van het Britse koloniale rijk van de provincie van Georgia. Savannah staat bekend om de enorme gastvrijheid en ontvangt elk jaar miljoenen toeristen die willen genieten van echte zuidelijke charme. Plan zeker een paar dagen in voor een bezoek aan deze charmante stad , want dit is de stad meer dan waard.

Historic District 

Het hart van de stad vind je in het “Historic District” met haar 22 parkjes vol gigantische eikenbomen bedekt met Spaans mos. Je vindt hier vele musea, galerijen, kerken, barretjes en heerlijke restaurants met typische gerechten van het diepe zuiden. De beste manier om dit gedeelte van de stad te verkennen is struinend door de straten en parkjes en te genieten van weelderige Antebellum huizen omringt door eeuwenoude eikenbomen bedekt met Spaans mos.

Ook bekend  als Spookstad 

Het gerucht gaat dat het spookt in de stad. In de avonduren is het daarom zeker leuk om mee te gaan met een spannende “Ghosttour” en de stad te verkennen langs  Savannah ’s meest spookachtige plekken, zoals begraafplaatsen, nauwe straatjes en verborgen tunnels.

Forsyth Park 

Het mooiste park van de stad is toch wel Forsyth Park. Dit groene park met in het hart de prachtige grote fontein is echt een must tijdens je bezoek aan Savannah. Het park is omringt door de meest indrukwekkende Victoriaanse huizen.

Savannah

Slapen op bijzondere locaties

Wanneer je Savannah bezoekt moet je zeker overnachten en in één van de vele historische accommodaties de deze stad rijk is. The Marshall House, Kehoe house, The Gastonian en Ballastone Inn zijn absolute aanraders om jouw dagen in Savannah te verblijven.

Eten 

Savannah staat ook bekend om goede restaurants welke uiteraard typische zuidelijke gerechten serveert. Probeer zeker een tafel te boeken bij Mrs. Wilkes Dining Room, waar je in huiselijke sfeer kan genieten van echt typische gerechten van het zuiden.  Andere aanraders zijn Cotton & Rye voor seafood en The Public Kitchen & Bar voor echt de allerlekkerste pecan pie die je ooit zal proeven.

Riverboat Cruise

Bekijk Savannah ook eens vanaf het water en koop tickets voor een boottocht op een echte ouderwetse radarboat. Je vaart mee met de “Georgia Queen” en bekijkt Savannah op een unieke manier vanaf het water. Je hebt de mogelijkheid om deze tour te nemen in de middag of nog mooier in de avond. Ook is het mogelijk om de tour te boeken inclusief brunch of diner en live muziek.

Savannah

Beste tijd voor een bezoek aan Savannah?

De beste tijd om Savannah te bezoeken is in de lente en de herfst. Het weer is dan zeer aangenaam met een temperatuur tussen de 20 en 25 graden en weinig neerslag.

Bezoek ook zeker zusterstad Charleston

Wanneer je besluit om deze geweldige te bezoeken, dan is het ook zeker aan te raden om zusterstad Charleston te bezoeken. Charleston ligt op slechts 2 uur rijden van Savannah en is ook zeker een bezoek meer dan waard. Hier kan je ook de Boone Hall Plantation bezoeken welke bekend staat om de lange laan omringt met eeuwenoude eiken en waar ook de film The Notebook en de miniserie North & South is opgenomen. Heb je geen auto? Koop dan een ticket bij https://www.basinbus.com/ . Deze rijden dagelijks in de ochtend van Charleston naar Savannah en in de middag weer terug naar Charleston. VSCA Reizen heeft deze trip zonder auto in maart 2019 gemaakt en kan deze absoluut aanraden.

Lijkt Savannah jou een leuke stad om te bezoeken? Bekijk dan deze voorbeeldreis met Charleston en Savannah.

Over de schrijver
Reactie plaatsen

Wij gebruiken cookies