arrow_drop_up arrow_drop_down
16 oktober 2019 

Route 66, de legendarische route door het echte Amerika

Het rijden van Route 66 is de droom van iedere motorrijder, maar ook met de auto is dit de perfecte roadtrip. Hoewel deze snelweg niet meer op de moderne wegenkaarten te vinden is, zijn er wel gedetailleerde beschrijvingen beschikbaar.

De US66 loopt door de staten Illinois, Missouri, Kansas, Oklahoma, Texas, New Mexico, Arizona en Califonië. Onderweg hap je een sappige hamburger in een ouderwetse diner en slaap je in typisch Amerikaanse motels. Exact in het midden, op 1139 miles, vind je Midpoint Café in Adrian Texas.

Duizenden kilometers rijden langs uitgestorven dorpjes, schitterend natuurschoon, indianenreservaten, steden en nationale parken, zoals de wereldberoemde Grand Canyon.

“You’ll get your kicks on Route 66”

Route 66

Route 66 is de moeder van alle snelwegen

Route 66 is de historische highway, dwars door Amerika. Hoewel de officiële route in 1985 werd opgeheven, volgen vele toeristen nog steeds het oude traject. Van Chicago tot aan het strand van de Stille Oceaan in Sante Monica, bij Los Angeles. Met een lengte van net geen 4000 kilometer doorkruis je 8 staten.

Tijdens de grote depressie in de jaren 30 stond Route 66 synoniem aan de hoop op een beter leven. Een nieuwe start en nieuwe kansen.

Gelukkig zijn steeds meer staten en instanties zich bewust van het historische en toeristische belang van Route 66. Ongeveer 85% van de originele route bestaat nog, al zijn sommige delen slecht begaanbaar of doodlopend. Steeds meer gebouwen langs de route worden opgeknapt en zo wordt dit monument in stand gehouden.

Hoe rijdt je Route 66?

Omdat de originele route niet meer bestaat, is het handig om van tevoren de route uit te tekenen. Boek je jouw reis bij VSCA Reizen dan helpen we je hier natuurlijk mee.
In Chicago huur je een auto of motor en je start je reis via de US55 naar Saint Louis. Vanaf daar volg je de US44 tot aan Oklahoma, daar gaat de route over in de US40 tot in Barstow. Het laatste stuk volg je de US15 naar Santa Monica.

Het rijden van de Route 66 is een must voor elke Amerika fan. Op grote delen van de route vind je nog de originele Route 66 bordjes. De eindeloze wegen en verlaten dorpjes geven je een nostalgisch gevoel. Je beleeft het echt Amerika wanneer je van staat naar staat rijdt en het landschap langzaam om je heen ziet veranderen. Van de glooiende heuvels en akkerlanden in Illinois, Missouri en Kansas, naar het ingetogen en arme Oklahoma. Dan dwars door het dorre, droge Texas waar je het landschap rood ziet kleuren als je dichter bij New Mexico en Arizona komt. Na al die stoffige kilometers ligt Californië als een oase op je te wachten met haar prachtige stranden en helder blauwe water.

Route 66 Arizona

Bezienswaardigheden op Route 66

Route 66 is de roadtrip van je leven. Er is zoveel te zien onderweg dat het zonde is om deze weg snel af te leggen. Trek minimaal 2,5 week uit, liefst langer, afhankelijk van wat je onderweg wilt zien en doen. Vanaf je eerste dag in Chicago tot de dag van vertrek vanuit Los Angeles zul jij je geen dag vervelen.

Bij aankomst in Chicago ontdek je de rijke historie van deze muziekstad. Geniet van een adembenemend uitzicht op de stad en Lake Michigan vanaf de 94e verdieping van het historische John Hancock Center. In Springfield ga je op in de geschiedenis van Abraham Lincoln.
Eenmaal op weg reis je tussen de graansilo’s van Illinois richting het zuiden, naar St. Louis.
Onderweg kom je bij de Meramec Caverns, de grootste druipsteengrotten ter wereld, die ooit door bankrovers als schuilplaats gebruikt werden.

Van Springfield, via Tulsa naar Oklahoma City rijd je langs de meest authentieke en best bewaarde stukken van Route 66. Eenmaal in Texas ben je in de thuishaven van de cowboys, ruwe oliejongens en miljonairs. Via de jachtgronden van de Comanche indianen kom je in Albuquerque waar je de Spaanse cultuur nog kunt proeven.

Route 66 landschap

Van wonderschone natuur naar extravagante stad in de woestijn

Verder op de route kom je bij Petrified Forest National Park, een droge halfwoestijn met een versteend prehistorisch bos. Je vervolgt je weg door het woongebied van de Navajo indianen tot je de adembenemende Grand Canyon tegenkomt. Neem de tijd om prachtige foto’s te maken, wandel de kloof in via de Bright Angel Trail of bekijk de Grand Canyon van bovenaf tijdens een helikoptervlucht.

Na al dat natuurschoon voelt het bijna als een cultuurshock om in Las Vegas aan te komen. Een stad vol extravagante hotels, die op zichzelf al een attractie zijn. Casino’s waar je dag en nacht niet van elkaar kunt onderscheiden. Waag een gokje, misschien win je de jackpot!

Het laatste deel van je reis beleef je een Wild West experience in de Mojave Desert, waar de ghosttown Galico ligt.
En dan komt het einde van Route 66 in zicht, want als laatste stop ligt Los Angeles op je te wachten. Bezoek Hollywood en Beverly Hills of ga naar het strand van Santa Monica, voor je weer in het vliegtuig terug naar huis stapt.

Route 66 Santa Monica

Route 66 zelf beleven

Route 66 is een beleving op zich, de perfecte roadtrip voor iedereen die van Amerika houdt. Droom jij ervan om deze klassieke route eens te rijden? Wij helpen je graag je droom uit te laten komen. Boek je reis via VSCA Reizen en wij verzorgen alles tot in de puntjes, voor het echte ‘Route 66 gevoel’.
Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie.

Over de schrijver
Reactie plaatsen

Wij gebruiken cookies