Pacific Rim National Park
15 februari 2020 

Pacific Rim National Park

Pacific Rim National Park is gelegen op Vancouver Island, het grootste eiland aan de westkust in Brits-Columbia, Canada. Je vindt hier een grote verscheidenheid aan natuur; rijke gebieden met gematigd regenwoud, ruige rotskusten, zandstranden en stille baaien. Maar ook aan cultureel erfgoed van First Nations en Europese kolonisten is hier geen gebrek.

Het eiland is alleen per boot te bereiken. Pacific Rim National Park beslaat een gebied van zo’n 500 vierkante kilometer aan land en oceaan, het park is onderverdeeld in drie gebieden:
• Long Beach
• West Coast Trail
• Broken Group Islands

Wil je Pacific Rim National Park bezoeken? Het reservaat is voor bezoekers geopend van half maart tot half oktober. Het is een prachtig park om te wandelen, wildlife te spotten of te kajakken voor de kust.
Bij de bezoekerscentra vind je actuele informatie, zoals de getijden. Want een bezoek aan het strand kun je het beste plannen tijdens eb. Het grootste bezoekerscentrum is het Pacific Rim Visitor Centre aan highway 4, op de kruising tussen Ucluelet en Tofino.

Pacific Rim National Park Tofino

Wildlife spotten in Pacific Rim National Park

Pacific Rim National Park is de perfecte plek om wildlife te spotten, zowel op het land als in de oceaan. Want een belangrijk stuk van het park beslaat de Broken Group Islands. Een groep eilanden in het midden van de Barkley Sound, aan de westkust van Vancouver Island. Langs de kust is de kans groot dat je diverse zeedieren ziet, zoals zeehonden, bruinvissen, zeeleeuwen, orka’s, dolfijnen en walvissen.

Tijdens een van je wandelingen kun je diverse landdieren tegenkomen. Van zwarte beren, grizzlies, poema’s en wolven tot marters en nertsen. Hou je van vogels? Dan zit je hier goed. Vancouver Island is de thuisbasis van veel verschillende soorten vogels die langs de Pacifische kust trekken. Niet alleen in het binnenland kom je ze tegen, ook langs de kust en op het strand is het goed vogels kijken. Neem dus zeker je verrekijker en camera mee.

Klimaat Pacific Rim National Park

Pacific Rim National Park ligt aan de westkust van Vancouver Island. Het is een smalle kuststrook die aan de oostkant wordt afgeschermd door de Insular Mountain Range. Hierdoor wordt het binnenland beschermd tegen invloeden van de westkust.

Er heerst een gematigd zeeklimaat, waardoor er het hele jaar kans is op neerslag. De zomers zijn niet te warm, de temperatuur ligt dan gemiddeld rond de 20 graden. In de winter zal de temperatuur rond de 1 tot 3 graden blijven.

Vooral in de herfst en winter komt er veel vochtige lucht vanaf de oceaan het land op. Deze lucht moet flink stijgen bij de bergen, waardoor er grote hoeveelheden neerslag ontstaat. Deze neerslag zorgt voor prachtige groene, gematigde regenwouden. In de zomermaanden is het gelukkig een stuk droger, waardoor het een aangenaam klimaat is om bijvoorbeeld te wandelen.

Bezoek Pacific Rim National Park

Als je het Pacific Rim National Park wilt bezoeken kan dat alleen via de dorpen Ucluelet en Tofino. Het park is verdeeld in drie gebieden, elk met hun eigen bijzondere landschap.

Pacific Rim National Park Bamfield

Long Beach

De naam zegt het al, Long Beach is een 16 kilometer lang strand, dat ligt aan de Wickaninnish Bay. Wil je de volledige lengte bewonderen? Doe dit dan tijdens laag water, want bij vloed wordt het strand onderbroken door diverse rotsformaties. Deze rotsen vormen gevaarlijke plekken om te gaan zwemmen, vooral tijdens terugtrekkend water vormen zich hier gevaarlijke stromingen. Veilig zwemmen doe je bij eb, vraag de tijden even na bij het Visitor Centre.

Long Beach is het meest toegankelijke gedeelte van het Pacific Rim park en zeer populair bij surfers. In de wintermaanden zijn de hoge golven en woeste zee tijdens stormen spectaculair om te zien. Vanaf het strand of op het water is het goed zeedieren spotten, zoals zeehonden, zeeleeuwen en walvissen.

In het Kwisitis Visitor Centre op Wickaninnish Beach vind je meer over de geschiedenis van het park en de First Nations. Wil je meer weten over de First Nations? Volg dan de Nuu-Chah-Nulth Trail. Dit pad voert je van Long Beach door een ontzagwekkend stuk ongerept regenwoud. Onderweg staan diverse borden waarop wordt uitgelegd hoe de traditionele bevolking hier leefde. Het is een 2.5 kilometer (enkele reis) lang pad over heuvelachtig terrein.

In dit deel van het park liggen diverse campgrounds. Langs Long Beach en andere stranden lopen geweldige hiking trails, waaronder:
• Nuu-Chah-Nulth Trail
• South Beach Trail
• Combers Beach Trail
• Sconner Cove Trail

Broken Group Islands

Broken Group Islands is een archipel in de baai Barkley Sound. Het wordt gevormd door meer dan 100 kleine en grotere eilanden, die vroeger van de First Nations waren. De eilanden zijn bereikbaar per boot, kajak of een georganiseerde tour.

Verken dit gebied met een kajak en leg aan bij een van de kleine, beboste eilandjes voor een fijne picknick of een verkenningstocht. De meeste eilandjes zijn heerlijk rustig, je komt vrijwel geen andere mensen tegen.

Op de grotere eilanden zijn ook campings te vinden. De grootste eilanden zijn:
• Effingham Island
• Turret Island
• Turtle Island
• Dodd Island

Pacific Rim National Park kajakken

West Coast Trail

In het zuidelijke deel van het Pacific Rim National Park vind je een uitdagende wandelroute van 75 kilometer lang. Deze route loopt van de Pachena Campground in Bamfield naar Port Renfrew. Van begin mei tot eind september kun je deze route lopen.

Het is een wandelroute die geschikt is voor gevorderde wandelaars. Je kunt de West Coast Trail in ongeveer vijf tot zeven dagen lopen. Onderweg zie je alle natuurwonderen die het park je te bieden heeft, terwijl het pad je over rotsen, stranden en kliffen leidt.

De West Coast Trail werd aangelegd door de First Nations, de oorspronkelijke bewoners van dit gebied. Later werd het pad gebruik voor de hulpdiensten, om schipbreukelingen te helpen voor de kust. Het pad werd aangelegd tussen 1907 en 1910. Later kreeg het pad steeds minder aandacht en verwaarloosde.

In de jaren 70 werd de trail opgeknapt, waardoor het gebied vandaag de dag weer toegankelijk is voor wandelaar van over de hele wereld.

Wil je naar Pacific Rim National Park?

Wil je graag het Pacific Rim National Park bezoeken? Neem deze bestemming mee als onderdeel in je rondreis door Canada, of neem de tijd om dit schitterende gebied uitgebreid te verkennen. Wij helpen je graag met het plannen van je reis naar Canada.

Over de schrijver
Reactie plaatsen

arrow_drop_up arrow_drop_down