arrow_drop_up arrow_drop_down
4 april 2019 

Oregon & Washington State, The Pacific Northwest

De Pacific Northwest bestrijkt de Amerikaanse staten Washington State en Oregon en loopt nog verder door over de grens van Canada. In dit artikel laten we je kennismaken met het Amerikaanse gedeelte en gaan we wat verder in op de bezienswaardigheden in Washington State en Oregon. Een reis door de Pacific Northwest is zeker goed voor een onvergetelijke avontuurlijke vakantie vol cultuur, natuur en bezienswaardigheden.

WA: Washington State

We beginnen met Washington State, afgekort WA met als bijnaam The Evergreen State. In tegenstelling tot wat velen misschien denken, zal je hier het Witte Huis niet vinden. Dat staat namelijk in Washington DC, in het oosten van het land. De hoofdstad van Washington State is Olympia, maar de meeste bewoners van deze staat, maar liefst 60%, wonen in Seattle.

De natuur in Washington State is bijzonder gevarieerd. Er zijn bergketen, regenwouden en natuurlijk nog de halfwoestijnen, die de overgang vormen tussen het subtropische- en het woestijnklimaat.

Bezienswaardigheden Washington State

Seattle

De stad van Amazon.com en Starbucks. Gelegen aan Elliot Bay, met 730.000 inwoners, volgens de telling van 2017, is zeker de moeite van een bezoek waard. Neem alleen al de indrukwekkende skyline met de futuristische Space Needle. Die doet zeker niet onder voor die van Parijs, New York of Sydney.

Seattle, met als bijnaam Emerald City, zal je zeker verrassen. In deze bruisende stad is echt genoeg te zien en te beleven. Neem eens een kijkje vanaf de beroemdste landmark die Seattle heeft: de Space Needle. Het uitzicht dat je dan hebt is echt waanzinnig. Of breng een bezoekje aan Pike Place Market, waar de allereerste Starbucks en de Boeingfabriek zijn te vinden.

Oregon

Olympic National Park

Dit park is met 3.734 vierkante kilometer bijzonder uitgestrekt. Het bestaat bijna geheel uit ongerepte natuur. Dat maakt het dus een absolute must voor elke natuurliefhebber. Omdat je er zowel regenwouden, bergen en ook een prachtige kuststrook hebt, wordt ook wel gezegd dat Olympic National Park drie parken in één is.

De Olympic Mountains met Mount Olympus, die maar liefst 2.917 meter hoog is, rijzen in het midden van het park op. Indrukwekkend! Met gletsjers, zoals de Hoh-gletsjer, die een lengte van 5 kilometer heeft. Dit gebergte is onderdeel van de Coast Ranges, een reeks van bergketens langs de kust.

Door de hoge bergen regent het bijzonder veel in de westelijke rivierdalen van het park: Hoh River, Quinalt River en Bogachiel River. Wel tot 4000 mm per jaar. Dat maakt dit westelijke parkdeel één van de natste gedeeltes van de Verenigde Staten.

De fauna in de rivierdalen is werkelijk bijzonder, met bomen tot wel 90 meter hoogte en een omtrek van 7 meter en mossen en varens op de bodem. Je waant je daar werkelijk in de Jungle.

North Cascades National Park

Op 126 mijl van Seattle ligt North Cascades National Park, één en al ongerepte natuur! Het staat zelfs bekend om het grootste onbedorven berglandschap dat de Verenigde Staten rijk is. Een bezoek aan dit park is vanwege de grote ondoordringbaarheid voorbehouden aan de zeer ervaren backpackers. Het zal dan ook geen verrassing zijn, dat dit park niet zoveel bezoekers trekt.

Degenen die echter wel een bezoek aan dit als wildernis beheerde gebied brengen, kunnen genieten van de schoonheid van deze ongerepte natuur. Met hoge bergen die enorme ijsvelden op de toppen hebben, honderden gletsjers en in de lager gelegen delen canyons die door gletsjers uitgeslepen zijn, alpenweiden, heel veel watervallen, bergmeren en rivieren.

Oregon

Mount Rainier

Deze 4.392 meter hoge vulkaan is het hart van Mount Rainier National Park en is het gehele jaar bedekt met sneeuw. Door de regelmatige rookpluimen die vrijkomen, weet men dat deze vulkaan nog niet is uitgedoofd, ondanks dat hij in de afgelopen 150 jaar niet is uitgebarsten.

Het betreft hier een zogenaamde stratovulkaan. Dat betekend dat hij is opgebouwd uit allemaal lagen die bestaan uit afwisselend gestolde lava en pyroklastisch materiaal, wat eigenlijk niet meer is dan as en stenen.

Mount Rainier National Park is met haar gletsjers, wildernis, toendra’s, groene bergweides en hoge bergtoppen een waar paradijs voor wie van natuur en wandelen houdt.

Het park bestaat uit 5 gebieden:

  • Longmire;
  • Paradise;
  • Sunrise;
  • Ohanapecosh;
  • Carbon River/Mowich Lake.

Oregon

Oregon

Oregon, naast Washington State de tweede Amerikaanse staat in The Pacific Northwest. De standaard afkorting voor deze staat is OR en de bijnaam die deze staat heeft is Beaver State, door het grote aantal bevers dat er voorkomt. De natuur in Oregon is bijzonder divers. Je vindt er oeroude bossen, een grillige kustlijn, dorre woestijnen, vruchtbare valleien en zelfs besneeuwde bergen.

Van oorsprong werd Oregon bevolkt door diverse inheemse stammen, totdat in de 19e eeuw de pioniers de staat overnamen. Tot op de dag van vandaag is de invloed die de pioniers hebben gehad duidelijk merkbaar in de mentaliteit van de bevolking.

Bezienswaardigheden Oregon

Portland

Salem is de hoofdstad van de staat Oregon, maar Portland is de belangrijkste en grootste stad van Oregon met meer dan een half miljoen inwoners. Bijzonder aan deze stad is dat zij al in 1905 zijn begonnen met het groener maken van de stad. De toenmalige burgemeester bedacht dat het een goede zaak was om de gebouwen om de andere straat door bomen en rozen te vervangen. Zo kwam de stad aan de bijnaam City of Roses.

Oregon

Mount Hood

Mount Hood is met maar liefst 3.429 meter hoogte het hoogste punt in de staat Oregon. Officieel is Mount Hood een vulkaan, maar deze is al sinds 1782 niet meer uitgebarsten. De hellingen van de berg zijn normaliter bedekt met sneeuw en bieden ruimte aan maar liefst 12 gletsjers

Het gebied is bijzonder geschikt voor hiken, klimmen en allerlei wintersportactiviteiten. Rondom Mount Hood, in het Mount Hood National Forest zijn vele rivieren en meren waar kan worden gezwommen, gekanood en gevist.

Kust van Oregon

De kustlijn van Oregon is een bezienswaardigheid op zich. Gekenmerkt door zowel ruige natuur als recreatiemogelijkheden. Alle stranden van Oregon zijn in tegenstelling tot sommige andere staten, vrij toegankelijk voor het publiek.

Langs de kust van Oregon staan vele vuurtorens die je kunt bezoeken. Je kunt er ook genieten van de zeeleeuwen, zeehonden en de walvissen die zich regelmatig even laten zien. De mooie brede stranden met de ruige zee en de schitterende rotspartijen zijn een bezienswaardigheid op zich. Wat ook opvalt zijn de enorme hoeveelheden zwerfhout die door de ruige zee aanspoelen.

Oregon

Columbia River Gorge

Op een uur rijden van Portland kom je in de schitterende Columbia River Gorge Nationals Scenic Area. Daar kan je zien hoe de beroemde Columbia River zich een weg baant door een gigantische canyon door de Cascade Mountains.

In dit natuurreservaat is een 128 kilometer lange en maar liefst 1200 meter diepe kloof langs de Columbia River. Deze kloof werd door de grote overstromingen van Missoula uitgesleten. Daardoor zijn schitterende uitzichten en overvloedige watervallen ontstaan. Je waant je hier in een compleet andere wereld dan in het nabijgelegen Portland.

Toerend over Interstate 84, kan je genieten van de schitterende uitzichten op de kliffen van de sprookjesachtige watervallen zoals de Mltnomah Falls en de nog ongerepte bossen.

Voor de ultieme beleving van dit natuurspektakel kan je er ook voor kiezen om de tocht door de Columbia River Gorge te maken via de Historic Columbia River Highway. Zo treed je in de voetstappen van de beroemde Lewis en Clark expeditie.

Oregon

Ook plannen om een rondreis door Amerika of Canada te maken? Check onze website voor meer informatie en vraag een vrijblijvende offerte op. De uitkomst zal verrassend zijn!

 

Over de schrijver
Reactie plaatsen

Wij gebruiken cookies