arrow_drop_up arrow_drop_down
4 mei 2019 

New England is adembenemend mooi

Wil je er deze herfst eens lekker op uit? Beleef hem op zijn mooist in de streek New England. Daar word je gegrepen door de magie van de Indian Summer. Een fenomenaal kleurenspektakel. Overal waar je kijkt zie je rode, gele, oranje en paarse bomen en struiken. Het is extra prachtig als dit wordt weerspiegeld in het water met een strakblauwe lucht.

De Indian Summer loopt door de staten Connecticut, Maine, Massachusetts, New Hampshire, Rhode Island en Vermont. Die op zichzelf ook al de moeite waard zijn om te bezoeken.

Wanneer kun je de Indian Summer bezichtigen?

Rond midden en eind september komt de Indian Summer op. Hij strekt zich eerst uit over de staten Maine, Vermont en New Hampshire. Indian Summer ontstaat als de eerste nachtvorst is geweest en de temperatuur direct oploopt tot 20 graden Celsius. De piek van Indian Summer ligt hier rond midden oktober.

Daarna verplaatst de Indian Summer zich naar de zuidelijke staten: Massachusetts, Rhode Island, de kust van New Hampshire en het zuidelijke deel van Maine. Hier blijft het natuurverschijnsel aan tot in november.

Vooral Burlington in Vermont is een aanrader. Hier kun je een cruise boeken over Lake Champlain. Sommige mensen maken zelfs een tocht in een luchtballon. Dan zie je de natuurpracht van bovenaf. Wel is de voortgang van Indian Summer afhankelijk van de temperaturen en het weer.

New England adembenemend mooi

New England heeft nog meer moois te bieden!

Naast de Indian Summer kun je in New England nog veel meer zien. Wij geven je een paar onmisbare tips.

Route 196

We raden je aan zeker een roadtrip te maken over de route 196. Je rijdt door Connecticut tot aan Rhode Island. Stap regelmatig uit om schilderachtige, rustieke dorpjes bezoeken, zoals: Brooklyn, Canterbury en Pomfret. Bezoek ook de wereldberoemde Woodstock.

Maritiem museum en Five Island Lobster

In Maine kun je het beroemde maritieme museum bezoeken. Bewonder daar de oude scheepsmodellen. En rijd vervolgens naar Five Island Lobster waar je heerlijk kunt genieten van, hoe verrassend, verse kreeft.

Acadia National Park

Acadia National Park is een nationaal park van een ongekende schoonheid. Het bevindt zich in het zuidoosten van de staat Maine. Het omvat een groot deel van Mount Desert Island. Hier zie je idyllische dorpjes, wilde bossen, mooie meren en authentieke rotskusten. Hier vind je Thunder Hole, een plaats met prachtige hoge golven. Het mooiste meer is Jordan Pond. Je kan hier de Bubbles, de twee bergen naast het meer, beklimmen.

Voor het mooiste uitzicht begeef je je richting Cadillac Mountain, de hoogste berg van de oostkust van de VS. De bekendste attractie in Acadia National Park is Bass Harbor Head Lighthouse. Dit is een fotogenieke vuurtoren die een fantastisch plaatje vormt met de zee en haar omliggende rotsen.

White Mountains

De White Mountains is een bergketen die behoort tot de Appalachen en die zich vanaf tot de staat New Hampshire uitstrekt tot aan de staat Maine. Mount Washington is met zijn 1917 meter de hoogte berg en bevindt zich in de Presidential Range, waar alle bergen vernoemd zijn naar Amerikaanse presidenten. De bergen worden gekenmerkt door hun afgeronde toppen en diepe dalen.

Het grootste deel van de White Mountains ligt in een nationaal natuurgebied, het White Mountains National Forest. Het gebied ligt dicht bij de steden New York en Boston en is een echte trekpleister voor toeristen. Vooral in de herfst is het gebergte populair, omwille van de prachtige herfstkleuren.

New England adembenemend mooi

Green Mountains

Het Green Mountain National Forest is een berggebied van zo’n 160 kilometer lang. Het bevindt zich in de staat Vermont en maakt deel uit van de Appalachen. In dit beschermde natuurgebied kan je prachtige meren en rivieren zien, maar ook witte berken, esdoorns en zelfs beverdammen en elanden. Via de Highway 100 bereik je het oosten van het nationale park. De bekendste bergen in de Green Mountains zijn Killington Peak en Mount Mansfield, met zijn 1339 meter het hoogste punt van Vermont. Het gebied telt 5 bergtoppen van meer dan 1000 meter hoog. De naam van de staat Vermont is trouwens afgeleid van het Franse ‘Verts Monts’, Green Mountains in het Engels.

The Berkshires

The Berkshires in de staat Massachusetts is een groen heuvellandschap met sprookjesachtige bossen. Het staat bekend als luxueus vakantieoord voor mensen die de drukte van Boston en New York willen ontvluchten. Je vindt er slaperige dorpjes en vele culturele bezienswaardigheden.

In Stockbridge vind je de typische New England sfeer. Je vindt er ook het Norman Rockwell museum. In Pittsfield bezoek je de Hancock Shaker Village, waar het leven van de religieuze Shaker sekte wordt afgebeeld. In het Balanced Rock State Park bezoek je de balancerende rotsblok. Ook Mount Greylock State Reservation is een bezoek waard. In  In de herfst zijn de Berkshires op hun mooist, dan zijn de vele herfstkleuren een feest voor het oog.

New England adembenemend mooi

Wil je graag een rondreis maken door New England en Indian Summer bewonderen? Maar vind je het fijner als iemand het boeken van je overneemt? VSCA Reizen helpt je graag. Neem vooral contact met ons op. Dit is dé periode om een rondreis naar New England en Indian Summer samen te stellen.

 

Bekijk hier een voorbeeld van een Rondreis New England.

Over de schrijver
Reactie plaatsen

Wij gebruiken cookies