Key West is absoluut de parel van de Florida Keys
arrow_drop_up arrow_drop_down
30 mei 2019 

Key West is absoluut de parel van de Florida Keys

Heerlijk weer, prachtige stranden, een felblauwe zee, een indrukwekkende geschiedenis, mooie architectuur: dit en meer kun je verwachten als je de Florida Keys, ook wel The Keys, gaat bezoeken. Deze eilandengroep ligt in het meest zuidelijke stukje van Florida. Het laatste eiland, Key West, is extra bijzonder. De gelijknamige hoofdstad is één van de oudste steden van Florida en zeer de moeite waard om te bezoeken.

Florida Keys

De Florida Keys bestaan uit zo’n 1.700 eilanden die zijn gevormd op het Florida Plateau. Slechts tientallen eilanden zijn bewoond. Deze eilanden zijn bereikbaar via de Highway U.S. 1 die ze deels via bruggen met elkaar verbindt. De langste brug heet Seven Mile Bridge. Deze brug is bijna 7 mijl lang, ofwel 11 kilometer. Hij verbindt de eilanden Knight’s Key en Little Duck Key met elkaar. Het is een geweldige belevenis om over deze brug te rijden. De rit van Miami tot aan Key West duurt ongeveer 4 uur. Onderweg kom je veel mooie dorpjes en vaak uitgestorven stranden tegen. Dit levert zeer fotogenieke plaatjes op.

The Keys zijn onder andere erg populair onder liefhebbers van de onderwaterwereld. Er zijn veel duikscholen en er worden talloze snorkel- en duikexcursies georganiseerd. Je zult indrukwekkende koraalriffen en prachtige vissen tegenkomen. Bovendien ligt er een groot aantal scheepswrakken voor de kust waar je kunt duiken.

De eilanden staan ook bekend om de relaxte levensstijl van de bewoners. Het is een paradijs voor kunstenaars, hippies, schrijvers, vrije geesten en homo’s. Vooral op Key West kom je deze hippieachtige sfeer tegen.

Key West

Key West bezienswaardigheden

Key West heeft zijn naam te danken aan de Spanjaarden. Zij bezetten het eiland in de 16e eeuw en noemde het Cayo Hueso, ofwel Key West in de Engelse vertaling. Key West heeft een strategische ligging en groeide toentertijd uit tot de belangrijkste en grootste stad van Florida. Het is dus een plek met een rijke geschiedenis. In de mooie Victoriaanse houten herenhuizen kom je de Spaanse invloeden nog tegen.

We nemen een aantal bezienswaardigheden met je door:

Dry Tortugas National Park

Dit nationale park ligt ten westen van Key West. Het bestaat uit 7 eilanden die een archipel vormen in de Golf van Mexico. Je kunt er prachtig duiken en snorkelen, genieten van vogels en zeeschildpadden spotten.

Duval Street

Dit is het historische centrum van Key West. Je vindt er vele sfeervolle terrassen, leuke winkeltjes en gezellige bars. Aan de zuidkant van Duval Street bevindt zich Key West Butterfly & Nature Conservatory. Hier kun je een mooie verzameling levende vlinders bewonderen.

Key West

The Kermit’s

Restaurant The Kermit’s is een begrip in Key West. Hier kun je genieten van het officiële gebakje van Florida: de Key Lime Pie. Een heerlijke, frisse limoentaart die is vernoemd naar de limoensoort die op de Florida Keys groeit.

Ernest Hemmingway Home & Museum

De wereldberoemde schrijver Ernest Hemmingway heeft gewoond op Key West. Van zijn huis is een museum gemaakt: het Ernest Hemmingway Home & Museum. Dit museum bevindt zich aan de Whitebread Street.

Key West

Florida Keys vakantie boeken?

Wil je een Florida Keys vakantie boeken? Wij helpen je hier graag bij, want we kennen de beste hotels en leukste plekjes voor een onvergetelijke vakantie. Neem vooral vrijblijvend contact met ons op of bekijk direct de Best of Florida voorbeeldreis.

Over de schrijver
Reactie plaatsen

Wij gebruiken cookies