arrow_drop_up arrow_drop_down
18 april 2019 

De ultieme road trip gids voor het verkennen van Big Sur via Highway 1

Highway 1, ook wel Pacific Coast Highway en California Dream Highway genoemd, staat bekend als een van de mooiste autoroutes ter wereld. Als je besluit om een road trip te maken, mag jij je verwachten aan prachtige natuur, kristalheldere zee en witte zandstranden en hemelse vergezichten.

Ik raad aan om van noord naar zuid te gaan te reizen, op die manier heb je de Stille Oceaan aan je rechterkant en kan je makkelijk te stoppen aan de vele uitkijkposten.

Dit deel van de Central Coast strekt zich ongeveer 150 km uit tussen Carmel en San Simeon en staat wereldwijd bekend om zijn adembenemende schoonheid. De steile kustlijnen, paarse ravijnen, stranden en sequoiabossen hebben dit deel van de Californische kust tot een inspiratiebron gemaakt voor vele kunstenaars sinds de jaren 1950.

Highway 1

Als je er tussen mei en september naartoe gaat, bestaat er een grote kans dat mist tijdens je rit over Highway 1 je zicht belemmert. De mist is meestal ’s ochtends vroeg en’ s avonds aanwezig en is het dichtst in augustus en september. Op de meeste dagen is de mist echter tegen de middag weer verdwenen. Dus als je tussen mei en september op Highway 1 reist, probeer dan zo vaak mogelijk in de namiddag te reizen om het meeste te halen uit de prachtige en adembenemende. Wij raden echter aan om in de lente of de herfst te reizen, dan zijn er namelijk een pak minder toeristen.

Er zijn zoveel unieke locaties en fantastische landschappen langs de Highway 1, maar we zullen ons hier vooral concentreren op Big Sur’s stops die je moet zien:

17 Mile Drive

17 Mile Drive is een privéweg in een van de rijkste buurten aan de westkust van de Verenigde Staten. De weg gaat rechtstreeks naar de Stille Oceaan; en biedt een panoramisch uitzicht op de typische landschappen en cipressen van Californië.

Het is ook de thuisbasis van vele Hollywood-sterren. Je zal er dus een heleboel prachtige huizen en villa’s kunnen bewonderen. Golfliefhebbers zijn hier ook op hun plaats met de mooie golfcourses met prachtige vergezichten.

Het uitzonderlijke uitzicht op de Baai van Monterey en het prachtige ruige kustlandschap maken van de 17 Mile Drive een must see!

17 Mile Drive biedt precies 17 stops en uitkijkpunten; aan deze drie punten moet je zeker en vast stoppen.

  • Seal Rock. Hier kan je naar hartenlust zeehonden en zeeleeuwen spotten. Dit is een perfecte plek voor een picknickpauze; er zijn namelijk toiletten en picknicktafels voorzien.

 

  • Cypress Point is met zijn witte zandstrand en turquoise water, een van de mooiste uitzichten op de schilderachtige route. Het strand is onderdeel van het Monterey Bay National Marine Sanctuary, dus het is ontoegankelijk. Zeehonden komen op dit strand samen om te bevallen tussen april en juni.

 

  • Lone Cypress, een 250 jaar oude cipres, is waarschijnlijk een van de beroemdste en meest gefotografeerde bomen in Californië. Tot vandaag staat de eenzame boom nog steeds trots bovenop de grillige rotsen om de wind en de oceaan te trotseren. Zeer mooi en fotogeniek, het is een must-see.

 

Bixby Brug

Gelegen op ongeveer twintig kilometer van Carmel, is de Bixby-brug een van de meest gefotografeerde bruggen van Californië. De schoonheid van de brug en de schoonheid van het landschap zijn eenvoudigweg fascinerend.

We hebben het hier over het icoon van de Pacific Coast Road. Als je gewoon op “Highway 1” zoekt in Google Afbeeldingen, krijg je meestal Bixby Creek-foto’s. Dit juweel is 80 meter hoog en overspant meer dan 215 meter lang, dit is een van de hoogste bruggen in zijn soort ter wereld. Hij werd voltooid in 1932, voor slechts een bescheiden bedrag van $ 200.000.

Er zijn vele uitkijkpunten en staanplaatsen om deze lokale Golden Gate te bewonderen; je kunt ten noorden of ten zuiden van de brug stoppen om een foto te nemen, in een daarvoor bestemde stopplaats. De brug is vooral erg indrukwekkend met zonsopgang of zonsondergang.

Highway 1

McWay Falls

Mis McWay Falls niet; dit is een van de meest spectaculaire plekken langs deze route. Je vindt McWay Falls ligt in het Julia Pfeiffer Burns National Park en je moet de Waterfall Overlook Trail nemen om er te raken; een lekkere wandeling van ongeveer 1 kilometer.

Het pad leidt naar een kaap met uitzicht op de oceaan vanaf waar je een adembenemend uitzicht hebt op McWay Falls. Deze waterval van ongeveer 24 meter landt in de stille oceaan via een prachtig afgelegen strand. Het strand is helaas maar begrijpelijk gesloten voor het publiek, maar dat neemt niet weg dat deze adembenemende plek de moeite waard is om een bezoekje te brengen.

Highway 1

Point Sur historische vuurtoren langs Highway 1

Dit is een prachtige historische vuurtoren, niet ver van Big Sur. De vuurtoren bevindt zich op het puntje van een 110 m hoge rots, 82 m boven de zeespiegel. Hij werd gebouwd in 1889 en maakt nu deel uit van het historische park Point Sur State.

De vuurtoren is open voor het publiek en rondleidingen worden iedere dag door vrijwilligers gegeven om 13.00 uur. Een bezoek aan deze vuurtoren is gratis en je kunt er erg makkelijk parkeren.

Daarnaast is er in de buurt erg veel te zien als je van dieren houdt: vogels, zeehonden, walvissen, dolfijnen, zeeleeuwen, otters, kreeften … En als je wilt, kun je vissen, wandelen, picknicken en zelfs een frisse duik in zee nemen .

Er zijn ook fietspaden langs het strand, een hotelletje, enkele huisjes die beschermd zijn met het oog privacy van de bewoners, een klein interessant museum en een schattige cadeauwinkel. De plek is prachtig, de vuurtoren is subliem en je krijgt een prachtig uitzicht op de kust en de rotsen waar zeehonden rusten; het is echt de moeite waard om hier even te stoppen!

VSCA Reizen heeft een geweldige route voor jou samengesteld waar je in een rustig tempo langs alle hoogtepunten komt van West-Amerika. Wil jij ook de cruisen over Highway 1 bekijk dan deze geweldige Best of The West reis.

Over de schrijver
Reactie plaatsen

Wij gebruiken cookies