arrow_drop_up arrow_drop_down

Glacier National Park

In het noordwesten van de Amerikaanse staat Montana ligt Glacier National Park. Wie houdt van ongerepte natuur met ruwe bergpieken, watervallen, gletsjers, meren en ongelooflijk indrukwekkende bossen, kan daar zijn hart ophalen. Ook de fauna in Glacier National Park is op zijn zachts gezegd indrukwekkend. Kortom, een park om heerlijk een paar dagen te vertoeven.

De feiten:

 • National Park sinds: 11 mei 1910;
 • De oppervlakte van het park is 4102 vierkante kilometer;
 • Het hoogste punt is Mount Cleveland met maar liefst 3.184 meter;
 • Het aantal bezoekers in 2017 bedroeg 3.305.512.

 

Flora en Fauna in Glacier National Park

Glacier National Park neemt je mee naar de tijden van weleer. Een park met prachtige ongerepte natuur en een groot aantal diersoorten die daar gewoon nog in het wild leven.

Je vindt daar indrukwekkende gletsjers, imposante ruwe bergpieken, meren, loof- en dennenbossen. In het voorseizoen (mei/juni) kan je zomaar oog in oog komen te staan met één van de naar schatting 300 grizzlyberen die daar leven. Of met één van de vele andere diersoorten, waaronder: lynxen, coyotes, panters, elanden, herten en zwarte beren.

Glacier National Park

Bezienswaardigheden Glacier National Park

Wanneer je een bezoek aan dit indrukwekkende park maakt, zijn er een aantal bezienswaardigheden, die je echt moet bezoeken:

Going To The Sun Road

Deze 80 kilometer lange hoofdweg die Glacier National Park doorsnijdt, is een prachtige route. De weg loopt van het Apgar Visitor Center aan de westelijke ingang naar het Saint Mary Visitor Center bij de St. Mary Entrance. Als je langs deze weg rijdt, waarvan het hoogste punt de 2.036 meter hoge Logan Pass op de Continental Divide is, kijk je je ogen uit. Er is ook een deel van de weg uitgehouwen in de Garden Wall, een verticale rotswand. Aan de andere kant van de weg is dan niets, slechts een honderden meters diepe afgrond.

Behalve dat alle bezienswaardigheden langs de weg worden aangegeven, kan je die ook vinden in de brochure die bij de ingang verkrijgbaar is. Om te genieten van de vele prachtige uitzichten, zijn er kleine stopplaatsen langs de weg. Deze stopplaatsen zijn niet geschikt voor grote aantallen bezoekers tegelijk. Wil je optimaal kunnen genieten van de rit, zorg dan dat je ’s morgens vroeg vertrekt.

Niet altijd open en niet voor iedereen toegankelijk

De Going to the sun road is erg hooggelegen. Het komt dan ook regelmatig voor dat de weg onbegaanbaar is door de sneeuw. Tussen eind juni en begin juli en tussen half september en begin oktober is de weg vrij van sneeuw en dus toegankelijk voor publiek.

De weg is smal en steil en op sommige plaatsen heb je last van overhangende rotspartijen. Daarom mogen grote voertuigen die langer zijn dan 6,4 meter, breder dan 2,43 meter of hoger dan 3,05 meter, deze weg niet op.

 

Glacier National Park

Lake MC Donald

Het grootste meer in het Glacier National Park is het indrukwekkende Lake McDonald. Dit meer is maar liefst 16 kilometer lang en meet op het breedste punt 1,6 kilometer. Bijzonder aan dit meer is dat het in een door een gletsjer uitgeslepen kom ligt.

Het meer is omringd door bergen met een dichte begroeiing, die ’s morgens prachtig in het meer weerspiegelt. Echt een fotomoment! De mooiste foto’s hiervan maak je vanaf de oostzijde van het meer.

Ten zuiden van Lake McDonald is het Apgar Visitor Center. Daar is een tentoonstelling te zien over de historie van het park en ook een hele grote reliëfkaart van het gehele park. Het Apgar Visitor Center is dagelijks geopend, met uitzondering van de maanden november tot maart. Dan is het centrum alleen in het weekend geopend.

 

Glacier National Park

Wandelpaden:

Glacier National Park heeft ook een groot aantal wandelpaden, vanwaar je kunt genieten van de prachtige natuur en indrukwekkende uitzichten. We noemen er alvast een paar:

McDonald Creek Trail

 • Heen en terug 2 kilometer;
 • 9 meter hoogteverschil;
 • Langs McDonald Creek, de belangrijkste watertoevoer naar Lake McDonald.

Huckleberry Nature Trail

 • Heen en terug 6,5 kilometer;
 • Maar liefst 73 meter hoogteverschil;
 • Het wandelpad leidt je naar Howe Lake, het moerassige meer.

John’s Lake Loop Trail

 • Een oneindig wandelpad dat in een loop van 4,8 kilometer loopt;
 • 50 meter hoogteverschil;
 • Een wandeling rond het meer John’s Lake

Glacier National Park combineer je perfect met een rondreis door West-Canada. Bekijk hier de leuke voorbeeldroute van VSCA Reizen Midwesten & West-Canada.

Heb je interesse in een andere rondreis? Ga dan naar onze website voor meer inspiratie.

Over de schrijver
Reactie plaatsen

Wij gebruiken cookies