Glacier National Park Canada, de mooiste wandelroutes
1 december 2019 

Glacier National Park Canada, de mooiste wandelroutes

Glacier National Park is een van de oudste nationale parken in Canada. De steile bergen en smalle valleien zorgen voor een adembenemende beleving. Vind je gletsjers fascinerend? Dan zit je hier goed. Glacier National Park, zoals de naam al zegt, staat bekend om zijn gletsjers. In dit Canadese Park vind je er meer dan vierhonderd.

De ruige bergen, kristalheldere meren en de zeldzame dieren die je hier tegen kunt komen maken van Glacier National Park een geweldige vakantiebestemming. Zeker als je houdt van uitdagende wandelingen, want daarvan vind je er genoeg in de Columbia Mountains. Stap in je huurauto of camper en volg de Trans-Canada Highway die je langs de mooiste bezienswaardigheden voert.

Het klimaat in Glacier National Park

Glacier National Park is goed te bereiken via de veertig kilometer lange Trans-Canada Highway. Wil je het park bezoeken, houdt dan rekening met het klimaat. Er kan veel neerslag en overvloedige sneeuwval voorkomen in dit gebied. Het is daarom aan te raden altijd goed te informeren naar de openingstijden van faciliteiten en de condities van de wegen en wandelpaden, in verband met de sneeuw.

Warme, vochtige lucht vanaf de Grote Oceaan zal door de Columbia Mountains flink moeten stijgen, hierdoor kan hevige sneeuwval voorkomen. Deze periode loopt van midden oktober tot midden juni. Op de hoge toppen kan het hele jaar door sneeuw liggen.

Zoals dat vaak voorkomt in bergachtig gebied is het weer per vallei verschillen. Zo kan het in de ene vallei hard regenen, terwijl het in de volgende strak blauw en zonnig is.
In de maanden juli en augustus liggen de temperaturen doorgaans rond de 20 graden en zijn de meeste paden goed begaanbaar.

Glacier National Park Canada

Bezienswaardigheden in Glacier National Park West-Canada Columbia

Glacier National Park heeft een oppervlakte van bijna 140 vierkante kilometer en bestaat voornamelijk uit bergen en gletsjers. Dwars door het park, van oost naar west, loopt de Trans-Canada Highway. Deze autoroute brengt jaarlijks zo’n half miljoen bezoekers naar het park.
Dit Nationale Park is de perfecte plek voor spectaculaire wandeltochten. Maar ook voor de minder sportieve onder ons is er genoeg te zien.

Geniet van de prachtige omgeving en maak een tussenstop bij het Rogers Pass Discovery Center. In dit museum vind je alles over de geschiedenis van dit gebied en de spoorwegen die hier een belangrijke rol hebben gespeeld, de lawines en het groot wild dat hier te vinden is.
Vanaf het Rogers Pass Center begint de Abandoned Rails trail. Dit 2.8 kilometer lange pad volgt de verlaten spoorlijn naar het Summit Monument. Onderweg vind je diverse informatieborden die uitleg even over Rogers Pass en de oude spoorlijn. Deze trail is ook toegankelijk voor rolstoelgebruikers.

Zowel natuurlijk als historisch wordt Glacier National Park gezien als erfgoed. In het park zelf zijn talloze overblijfselen terug te vinden uit de tijd van de constructie van de spoorweg, zoals stenen bruggen en bouwmaterialen.

Wandelen in Glacier National Park

In Glacier National Park leven 54 verschillende grote en kleine zoogdieren, 183 vogelsoorten en meer dan 686 plantensoorten. De natuurliefhebber kan zijn of haar hart ophalen, tijdens een van de prachtige wandelingen. Misschien kom je de kleine kudde bedreigde bergkariboes wel tegen of een van de grizzlyberen of berggeiten die hier te vinden zijn.

De Beaver/Copperstain vallei is een goed startpunt voor diverse wandelroutes. Via Grizzly Creek en Copperstain Creek kom je bij schitterende alpenweiden en prachtige uitzichten bij Bald Mountain. Door het hele park zijn verschillende wandelroutes te volgen. De meeste starten in de buurt van de Trans-Canada Highway.

Zeker als je een uitdagende dagtocht wilt gaan maken raden we je aan om dit te melden bij de Park Rangers. Glacier National Park is nog een echte wildernis, waar wilde dieren leven en het weer je kan verrassen. Je vindt de Park Rangers in de National Park Visitor Information Centers, Rogers Pass Centre en Parks Canada Office in Revelstroke.

Gletsjer Glacier National Park Canada

De mooiste trails in Glacier National Park

Wandelen in Glacier National Park, daar kun je met gemak meerder dagen mee vullen. De wandelroutes variëren van makkelijke wandelingen van een kilometer, tot dagtochten met een hoogteverschil van meer dan 1000 meter.

Hieronder een aantal mooie wandelroute op een rij, van west naar oost.

Hemlock Grove Nature trail

Kom je Glacier National Park vanaf de west ingang binnen, dan kom je eerst bij Hemlock Grove. Dit is een makkelijke wandelroute van ongeveer 400 meter, die ook voor mindervaliden goed toegankelijk is. Je loopt hier door een gedeelte van het park waar een gematigd regenwoud te vinden is.

Rockgarden trail

Een stukje verderop vind je de Rockgarden trail. Deze korte route voert je in ongeveer 30 minuten door velden vol keien, uit de laatste ijstijd. In dit gebied leven zwarte beren en grizzlyberen. De beste tijd om beren te zien is tussen half mei en begin juni. Je inspanningen worden beloond met een prachtig uitzichtpunt, vanwaar je gletsjers en de Rogers Pass kunt zien liggen.

Beren in Glacier National Park Canada

Loop Brook trail

Wil je meer zien van de geschiedenis van de spoorweg? Dan mag je deze wandeling niet missen. Met een lengte van ongeveer 1.7 kilometer zul je zo’n 45 minuten onderweg zijn. Je loopt langs overblijfselen van de oude spoorlijn, die door deze vallei liep. Dit zijn de oudste, door mensen gemaakte, overblijfselen die je in West-Canada kunt vinden.

Great Glacier

Bij Illecillewaet Campground beginnen diverse wandelroutes. Omringt door hoge bergtoppen loop je naar de gletsjers toe. Onderweg kom je berghutjes tegen waar even kunt uitrusten of je meegebrachte lunch kunt nuttigen.
De Great Glacier trail brengt je in 1.5 tot 2 uur bij de gletsjer. Je klimt daarbij zo’n 321 meter omhoog. Het hele rondje is 6.4 kilometer lang en kost je minimaal 3.5 uur, als je in één keer doorwandelt.

Abbott Ridge trail

Ook deze wandeling start bij Illecillewaet Campground. Wil je een pittige wandeling met flink wat klimmen, dan kies je voor de 13.6 kilometer lange Abbott Ridge trail. Deze dagtocht leg je af in ongeveer 6,5 uur, zonder pauze. Je loopt helemaal naar de top van de berg, op 1029 meter hoogte. Onderweg klim je naar de toendra die ver boven de boomgrens ligt. Onderweg kunt je vanaf een uitzichtpunt boven de Trans-Canada Highway de treinen door de Connaught Tunnel zien rijden.
In de lente is de ‘short cut’ verplicht, door de aanwezige sneeuw.

Balu Pass trail

Een andere pittige wandeling is de Balu Pass trail. Deze wandeling brengt je in 6,4 kilometer naar de top van de berg, en dan dezelfde weg weer terug. Je klimt onderweg 788 meter omhoog. Eerst door het bos, via een vallei, tot je uiteindelijk via steile lawinehellingen de bergweide op de top van Balu Pass bereikt.
Je hebt hier een adembenemend mooi uitzicht over gletsjers, ijsvelden en bergtoppen. In augustus wordt je in de bergweide omringt door wilde bloemen.

Waterval Glacier National Park Canada

Bear Creek Falls trail

Voor je Glacier National Park weer verlaat, via de oostelijke entree, is er nog één mooie wandeling die je eigenlijk niet mag missen. De Bear Creek Falls trail is in totaal 1.6 kilometer lang en brengt je bij de waterval waar de Connaught Creek en Beaver River samenkomen. Een mooie afsluiting van je bezoek aan Glacier National Park.

Bezoek Glacier National Park in Canada

Houd je van wandelen of ben je geïnteresseerd in de geschiedenis van de oude spoorlijn? Bezoek dan Glacier National Park in Canada. We helpen je graag deze onvergetelijke reis te plannen, of je bezoek aan dit Nationale Park te verwerken in je rondreis door Canada.
Want een rondreis door Canada vergeet je nooit meer.

Over de schrijver
Reactie plaatsen

arrow_drop_up arrow_drop_down