arrow_drop_up arrow_drop_down
8 juni 2019 

Everglades National Park bezoeken? Grote kans om alligators te spotten!

Everglades National Park bezoeken is een must als je in Florida bent. Je komt er gegarandeerd prachtige, bijzondere diersoorten zoals alligators tegen. Bijzonder aan dit park is dat het eigenlijk een 150 kilometer lange rivier is van slechts enkele centimeters diep. Hierdoor is het gebied zeer moerassig en wordt het ook wel de ‘River of Grass’ genoemd. Uiteraard moet je het park verkennen via een airboat tour waarmee je op zoek gaat naar wilde diersoorten zoals, slangen, vogels en alligators.

Everglades National Park bezoeken

Ligging

Everglades National park ligt in de zuidwestelijke punt van Florida. Het park bevat het grootste mangrovebos ter wereld en heeft een uniek ecosysteem. Vanuit Miami, de Florida Keys, Homestead en Naples kun je het gemakkelijk bereiken. Wij kunnen je helpen met het uitstippelen van de juiste route.

Diersoorten

Het park staat bekend om de Amerikaanse alligator. Die zul je zeker tegenkomen. Vooral tijdens het droge seizoen, van december tot en met april, heb je kans om hem te zien. Het waterpeil zakt dan langzaam, waardoor vissen zich concentreren in de wat diepere wateren. Dit trekt alligators, krokodillen, zeldzame vogels en andere diersoorten aan. Voor natuurfreaks en wandelfanaten is dit park dus een waar paradijs.

Airboat tour onder leiding van een gids

Wanneer je een bezoek brengt aan Everglades National Park, dan moet je natuurlijk een tour maken met een echte Airboat. Er zijn door het hele park verschillende mogelijkheden om een tour te maken onder leiding van een gids. Onderweg leer je meer over het park en heb je veel kans om wilde dieren te spotten zoals, slangen, bijzondere vogels en natuurlijk alligators.

Everglades National Park bezoeken

Everglades National Park bezoeken

De mooiste wandelingen

Wij hebben een aantal tips voor je om mooie wandelingen te maken.

Pa-Hay-Okee Overlook

Deze wandeling is vrij kort. Eerst loop je 400 meter over een houten wandelpad dat je brengt naar een observatieplaats. Hier kijk je uit over de grote ‘grasrivier’. De kans is zeer groot dat je alligators zult spotten.

Eco pond trail

Dit is eveneens een vrij korte wandeling (800 meter) en zeer populair bij fotografen. De Eco Pond is een meer waar regelmatig alligators zwemmen en vele zeldzame vogels vertoeven. We raden je aan om deze wandeling rond zonsopgang of zonsondergang te maken. Dat zal prachtige foto’s opleveren.

Everglades National Park bezoeken

Pineland trail

Als je van bijzondere vegetatie houdt is deze wandeling (800 meter) een aanrader. Je vindt er namelijk slash pine dennen. Dit zijn zeer bijzondere bomen. Ze hebben een ovale vorm en glanzende, diepgroene naalden. Ook zijn de bomen zeer sterk. Je zult zien dat ze hun wortels door het afvalt heen proberen te drukken.

Anhinga trail

Dit is veruit het populairste wandelpad van Everglades. Waarom? Omdat je 100 procent kans hebt om alligators tegen te komen. Ze liggen overal. Alligators zijn over het algemeen erg schuw dus je hoeft niet bang te zijn voor een aanval. Houd wel gepaste afstand en ga vooral niet het water in. De Anhinga trail is vrij eenvoudig om te bewandelen. Er zijn geen hoogteverschillen. Houten wandelpaden worden afgewisseld met geasfalteerde paden.

Bereid je goed voor wanneer je Everglades National Park gaat bezoeken

Het moerasgebied van Everglades National Park is zeer populair onder muggen. Wees hierop voorbereid. Vooral in de warme, vochtige zomermaanden zijn ze volop aanwezig. Draag in ieder geval lange mouwen en een lange broek. Houd ook de deuren en ramen van je auto gesloten. Antimuggenspray zal ook helpen om de muggen te weren.

Hulp nodig bij boeken?

Wil je graag naar Florida en Everglades National Park bezoeken? VSCA Reizen helpt je graag met boeken. Neem vooral vrijblijvend contact met ons op of bekijk eens de voorbeeldreis Best of Florida.

Over de schrijver
Reactie plaatsen

Wij gebruiken cookies