Deep South & Florida| VSCA Reizen
arrow_drop_up arrow_drop_down

deep south & florida

Bijzondere steden combineren met prachtige natuur

DEEP SOUTH & FLORIDA

Geniet van het zwoele diepe zuiden in indrukwekkende steden als Charleston en Savannah. Bezoek hier zeker een oude plantage en leer meer over de duistere geschiedenis. Met name over de Amerikaanse Burgeroorlog kun je hier veel terugvinden.


Na een aantal dagen in de Deep South, vertrek je richting ‘The Sunshine State’ Florida. Eerst bezoek je de oudste stad van Amerika, St.Augustine. Daarna ga je plezier maken in de pretpark hoofdstad Orlando. Je hebt keuze uit vele parken. Denk aan Walt Disney World, Universal Studios, Seaworld en voor de hele kleintjes Legoland.


Wat ook niet mag ontbreken aan deze reis door Florida zijn de parelwitte stranden aan de Golf van Mexico. De stranden van Fort Myers Beach en het idyllische Sanibel Island behoren tot de mooiste stranden van Amerika. 

In het kort

  • Charleston 
  • Savannah
  • Plantages & geschiedenis
  • St.Augustine, het oudste stadje van Amerika
  • Orlando, Disney en Universal Studios
  • Fort Myers Beach
  • De mooiste stranden van Amerika

ROUTE

Dag 1 : Amsterdam - Charleston

Dag 2 : Charleston

Dag 3 : Charleston

Dag 4 : Charleston - Savannah

Dag 5 : Savannah

Dag 6 : Savannah - St.Augustine

Dag 7 : St.Augustine

Dag 8 : St.Augustine - Orlando

Dag 9 : Orlando 

Dag 10 : Orlando - Fort Myers

Dag 11 : Fort Myers

Dag 12 : Fort Myers  

Dag 13 : Fort Myers - Amsterdam

Dag 14 : Amsterdam

tijdens deze reis.....

charleston

Charleston is de oudste stad van South Carolina. Deze stad speelde een belangrijke rol in de Amerikaanse Onafhankelijkheidsoorlog van 1775 tot 1783. Het eerste schot van de Amerikaanse Burgeroorlog werd ook in Charleston gelost. Al met al heeft de stad een bewogen verleden. In het zuidelijke deel van de sad is het Historic District. De kern hiervan is de zogenaamde Museum Mile. Deze Museum Mile geeft belangstellenden een kijk in de geschiedenis. Over een lengte van één mijl bevinden zich historische huizen, musea, kerken en publieke gebouwen.

savannah

Wie een rondreis door de Deep South maakt, mag Savannah zeker niet overslaan. In deze stad komt de charme van Georgia geheel tot zijn recht. Hier vind je nog de majestueuze architectuur van weleer. Het straatbeeld kenmerkt zich door karakteristieke keistenen en bomen die met Spaans mos bedekt zijn. Je kunt hier heerlijk cultuur kunt snuiven in het Historic District. En je kunt ook tot rust komen op het strand naast Tybee Island.

st.augustine

Dit is de oudste Europese nederzetting in de verenigde staten. St. Augustine is sinds 1565 bewoond en de eeuwenoude gebouwen en monumenten sieren nog steeds de stad. Het grote Historic District is één grote geschiedenisles. Je ziet er paardenkoetsen en mensen in historische kostuums. In het Lightner Museum zie je hoe het dagelijkse leven er in de negentiende eeuw uitzag. Het Castillo de San Marcos werd in de zeventiende eeuw gebouwd om de zeeroutes langs de kust te vrijwaren. Lincolnville, een oud stadsdeel, was de plaats waar de Afro-Amerikaanse slaven woonden. Velen onder hen waren betrokken bij de latere Civil Rights Movement. Op Anastasia Island kan je krokodillen en alligators bekijken in de welbekende Alligator Farm. Je kan er ook kajakken en vissen.

orlando

Orlando is hoofdstad van Orange County in Florida. Deze stad dankt zijn populariteit grotendeels aan de nabijgelegen pretparken. Denk aan Walt Disney World Resort, Universal Studios, Cape Canaveral en Seaworld. Het is eigenlijk een echte familiebestemming. Overdag gaan ouders met hun kinderen de attracties in de pretparken langs. ’s Avonds is het tijd voor de barretjes en de vele restaurants in Orange Street. De overdag zo rustige stad komt dan echt tot leven.

fort myers & sanibel island

Wie naar Fort Myers op vakantie gaat, komt over het algemeen terecht in Fort Myers Beach. Hier kom je voor de rust. Het gebied heeft een prachtig strand, winkels en horecagelegenheden. Als je naar Sanibel, Napels en Captiva Island wilt, is dit een prima uitvalsbasis.

Sanibel ligt op het gelijknamige Sanibel Island. Een groot schelpenparadijs waar je meer dan 400 verschillende soorten schelpen kunt vinden. Die mag je allemaal mee naar huis nemen. De enige voorwaarde is dat je de levende teruggooit in de zee.


Sanibel Island is een prachtig eiland met wuivende palmbomen, tropische bloemen en planten en hagelwitte zandstranden. Er waait een aangename wind. Je vindt er rust dankzij de gemoedelijke sfeer. Hoogbouw is hier uit den boze. De huizen mogen er niet hoger zijn dan de palmbomen.  

combineer the south & florida in 1 reis

Dit is slechts een voorbeeldreis en is in zijn geheel aan te passen naar jouw wensen. Wil je meer informatie of een offerte opvragen, dan helpen we je graag verder.

Wij gebruiken cookies