arrow_drop_up arrow_drop_down

Death Valley: alsof je op een andere planeet bent

Death Valley National Park is buitenaards mooi. Op sommige plekken krijg je het gevoel alsof je op een andere planeet bent. Het is de laagste, droogste en heetste plek van de Verenigde Staten. Je vindt er bijzondere rotsformaties, kraters, woestijnlandschappen en zandduinen die omringd worden door besneeuwde bergtoppen. Een prachtig natuurgebied dat je zeker niet mag overslaan als je een reis maakt door Californië.

Een stukje geschiedenis

Hoe komt Death Valley aan zijn opmerkelijke naam? In 1849 staken immigranten de vallei over op zoek naar goud. Een aantal van hen raakte de weg kwijt. Deze groep besloot zich op te splitsen omdat de kans op overlijden groot was. De ene helft van de groep overleefde inderdaad niet. De andere groep wel en daarvan scheen een vrouw te hebben gezegd: “Goodbye, Death Valley!” Men denkt dat Death Valley hier zijn naam aan te danken heeft.

Death Valley bezienswaardigheden

Uiteraard zal jij de vallei niet onvoorbereid betreden en genoeg water meenemen om volop te kunnen genieten van de bezienswaardigheden. We nemen er een aantal met je door.

Dante’s View

Vanuit Dante’s View heb je een adembenemend uitzicht over Death Valley. Je ziet de zoutvlaktes liggen waar je overheen zult rijden. Wat ook fijn is: het is een stuk koeler daarboven. Het bijzondere aan Dante’s view is dat het 1.669 meter boven de zeespiegel uitstijgt, terwijl Badwater, het laagste punt van de Verenigde Staten vlakbij ligt.

Devil’s Golf-Course

Dit unieke landschap was vroeger een groot meer: Lake Manly. Het was 130 kilometer lang en op sommige plaatsen wel 180 meter diep. Nu is er enkel zout/haliet overgebleven vanwege erosie door wind en water. Het lijkt net alsof je op de maan bent! In 1934 stond het gebied zo omschreven in een gids: ‘een terrein waar alleen de duivel golf kan spelen’. Vandaar de naam Devil’s Golf-Course.

Badwater Basin

Als je hier bent, bevind je je 85,5 meter onder zeeniveau. Een zeer bijzondere ervaring. Badwater is een enorme zoutvlakte. Er ligt een kleine poel waar enkele dieren leven, waaronder de badwaterslak. Het water is niet drinkbaar omdat het te zout is. Niet voor niets wordt het gebied ‘badwater’ genoemd.

Zabriskie Point

Deze naam ken je wellicht van de film van Michelangelo Antonioni uit 1970. Maar het is ook een bekend uitkijkpunt in Death Valley. Kenmerkend voor deze plek is het pastelkleurige golvende duinlandschap. Tip: Ga hierlangs bij zonsondergang. Dan zijn de kleuren nóg mooier.

Furnace Creek

Hier is ooit de op een na hoogste temperatuur ter wereld gemeten: 53,9 graden Celsius. Maar laat je hierdoor niet afschrikken, want het is zeker een bezoek waard. Je vindt hier het grootste bezoekerscentrum van Death Valley, een winkel en eetgelegenheden waar je even tot rust kunt komen.

Trip naar Death Valley boeken?

Ben jij ook zo enthousiast over Death Valley als wij en wil je het park bezoeken? Wij zijn gespecialiseerd in het organiseren van reizen door Amerika. Neem vooral contact op als je hulp nodig hebt met boeken! Bekijk eens deze “Best of The West”voorbeeldreis op onze website. Uiteraard is deze reis net als alle andere reizen helemaal aan te passen naar jouw wensen en verblijf je in bijzondere accommodaties.

Over de schrijver
Reactie plaatsen

Wij gebruiken cookies