arrow_drop_up arrow_drop_down

De Grand Canyon onbeschrijfelijk mooi

Een van de bekendste nationale parken in Amerika is de Grand Canyon in de staat Arizona. Dit nationale park bestaat uit een enorme kloof van wel 443 kilometer lang, 16 tot 29 kilometer breed en s op sommige plekken ruim 1800 meter diep. Men doet er ongeveer twee dagen over om naar de bodem van de kloof te lopen en weer terug. Veruit de meeste bezoekers blijven dan ook gewoon boven en genieten van de schitterende vergezichten vanaf een van de vele uitzichtpunten.

Ook het maken van een rondvlucht per helikopter of een ezeltocht zijn een populaire activiteiten. De Grand Canyon wordt door de Colorado rivier verdeeld in twee delen: de zuidelijke rand, oftewel de South Rim, en de noordelijke rand, de North Rim. De zuidelijke rand is het toegankelijkst en is dan ook het hele jaar geopend.

Grand Canyon Village

Het Grand Canyon Village is het centrale deel van de zuidelijke rand. Dit is de plek om informatie over de Grand Canyon te krijgen. Er draait ook een interessante film over het ontstaan van het nationale park. Hier vind je ook Mather Point, voor veel mensen is dit de eerste kennismaking met het prachtige landschap van de Grand Canyon. In de Grand Canyon Village heb je verschillende mogelijkheden voor een overnachting. Enkele aanraders zijn de Yavapai Lodge, Maswick Lodge en de Bright Angel Lodge.

Prachtige routes

Vanuit Grand Canyon Village kun je twee mooie routes rijden, de Hermit Road en de Desert View Drive, ook wel de West Rim Drive en de East Rim Drive genoemd. De Hermit Road (West Rim Drive) is een 13 kilometer lange weg naar Hermits Rest, het meest westelijke punt van de South Rim. Vanaf deze weg heb je verschillende uitzichtpunten die een stop waard zijn. Het eerste punt is Trailview Overlook, vanaf hier kijk je uit over de Bright Angel Trail en over een groot gedeelte van de Grand Canyon.

Hopi Point is ook een stop waard, vanaf hier zie je namelijk een stukje van de Coloradorivier. Volgens velen is dit een van de beste plekken om de  zonsondergang te bekijken. Pima Point is ook een prachtige plek om de zonsondergang te bekijken, tevens is deze plek minder druk. Je kunt er ook voor kiezen om een gedeelte van de 21 kilometer lange Rim Trail te wandelen, je loopt dan van uitkijkpunt naar uitkijkpunt. Omdat deze route bijna dezelfde route volgt als de bus kun je gemakkelijk instappen als je bent uitgewandeld.

Grand Canyon

Desert View Drive

De Desert View Drive (East Rim Drive) begint ook in Grand Canyon Village en eindigt bij Desert View. Dit is het laatste punt dat je ziet voordat je het park verlaat. Je vindt hier een oude uitkijktoren met een prachtig uitzicht. Je kijkt vanaf hier namelijk uit op de blauwgroene Coloradorivier met daarnaast de hoge muren van de kloof. Ook deze route heeft een aantal prachtige stops onderweg. Zo heb je vanuit Grandview Point een van de hoogste uitzichtpunten van de Grand Canyon. Dit is de beste plek aan de Desert View Drive om de zonsondergang te zien. Yaki Point is een goed alternatief. Ook kom je langs het Tusayan Museum, in dit museum liggen de restanten van een van de indiaanse nederzettingen.

Wil jij de Grand Canyon bezoeken? Tijdens deze Best of The West rondreis breng je een bezoek aan dit zeer indrukwekkende park. Uiteraard zijn er vele route mogelijkheden en wij helpen je graag verder met het uitstippelen van jouw volgende rondreis. Heb je al een idee voor een route? Vraag dan direct een vrijblijvende offerte op!

Over de schrijver
Reactie plaatsen

Wij gebruiken cookies