arrow_drop_up arrow_drop_down
23 juli 2019 
in Canada

De 7 mooiste meren in Canada

Canada staat bekend om zijn natuurlijke schoonheid en buitenactiviteiten en toevallig heeft het land ook ’s werelds grootste hoeveelheid zoetwatermeren. Er zijn in Canada meer dan twee miljoen meren te vinden, waarvan er 31.752 groter zijn dan drie vierkante meter, met 561 van deze meren groter dan 100 vierkante meter. Met zoveel meren is het bijna onmogelijk om te bepalen wat de beste zijn, maar sommige van deze meren zijn veel spectaculairder dan de anderen.

Maligne Lake de parel in Jasper National Park

Maligne Lake is een prachtig meer in Jasper National Park in Alberta. Dit meer staat vooral bekend om zijn ongelooflijke azuurblauwe water. Het meer wordt omringt door verbazingwekkende toppen, drie gletsjers en in het meer ligt Spirit Island. Maligne Lake is de thuisbasis van twee historische gebouwen, evenals drie campings die alleen toegankelijk zijn per kano. Van de lente tot de herfst varen er boten naar het iconische Spirit Island. Een voordeel van dit meer is dat het over de weg bereikbaar is en dat er veel pendelbussen heen en weer rijden tussen Jasper en het meer.

meren in Canada

Emerald Lake laat zelfs bevroren een enorme indruk achter

Emerald Lake ligt in het Yoho National Park in Britisch Columbia. Dit meer is de grootste van 61 meren in het park. Het prachtige smaragdgroene meer is volledig omsloten door de bergen van de President Range en bevindt zich op een hoogte van meer dan 1.200 meter. Het is een van de belangrijkste attracties van het Yoho National Park en je kunt hier wandelen, kanoën, langlaufen en wandelen met sneeuwschoenen. Het meer is bevroren van november tot juni, en is het meest
opvallen in juli, wanneer de sneeuw van de omliggende bergen smelt. Maar zelfs wanneer het meer bevroren is zul je onder de indruk zijn.

meren in Canada

Lake Louise behoort absoluut tot de mooiste meren in Canada

Dit is een klein gletsjer meer, maar door zijn smaragdgroene water en prachtige omliggende bergen is het een uiterst spectaculair meer. Lake Louise ligt aan de voet van Mount Victoria op een hoogte van 1750 meter. Het meer is een van de belangrijkste trekpleisters van het Banff National Park in Alberta, niet alleen voor het prachtige landschap, maar ook voor de buitenactiviteiten die je hier kunt ondernemen.

meren in Canada

Moraine Lake het meest gefotografeerde meer in Canada

In het Banff National Park ligt ook het betoverende Moraine meer. Dit beeldschone meer ligt in de Vallei van de Tien Pieken op een hoogte van meer dan 1.880 meter. Dit meer is wellicht een van de meest gefotografeerde meren in heel Canada. Foto’s van dit meer zie je terug in veel advertenties, in videogames en zelfs op inlogschermen. Rond het meer liggen verschillende wandelpaden die een spectaculair uitzicht op het meer en de Vallei van de Tien Toppen bieden.

meren in Canada

Peyto Lake is de korte klim zeker waard

Dit prachtige gletsjer-gevoede meer ligt in het Banff National Park op een hoogte van 1.860 meter boven de zeespiegel. Peyto Lake is slechts 530 hectare groot, maar het is echt prachtig. Hoewel het meer vrij hoog ligt, is het gemakkelijk te bereiken door langs de Icefields Parkway te rijden. De rit is buitengewoon mooi, maar dat geldt ook voor het uitzicht op het meer dat vanaf het uitkijkpunt Bow Summit te zien is. Vanaf het uitkijkpunt loopt een pad dat naar het meer leidt, evenals een pad dat verder naar boven loopt. Peyto Lake behoort zeker tot de mooiste meren in Canada.

meren in canada

Bow Lake één van de grootste meren in Banff National Park

Tevens in het Banff National Park ligt Bow Lake. Dit meer ligt ongeveer 30 minuten ten noorden van Lake Louise, langs de Icefields Parkway en naast het bovengenoemde Peyto Lake. Op een hoogte van 1.920 meter gelegen is dit een van de grootste meren in het Banff National Park. Het meer wordt gevuld door smeltwater van de Bow Glacier in het Wapta Icefield. Bow Lake ligt aan de voet van Bow Summit. Op een rustige dag kun je de weerspiegeling van de bergen zien schitteren in het aquamarijnwater.

meren in canada

Lake Minnewanka populair om te picknicken

Lake Minnewanka is een groot gletsjermeer vijf kilometer van de stad Banff vandaan. Het meer is 21 kilometer lang en 142 meter diep. Het is een prachtige plek, populair om te picknicken, mountainbiken, wandelen, kanoën, duiken en sneeuwschoenwandelen. Al meer dan 100 eeuwen hebben mensen gekampeerd en gejaagd langs de oevers van het meer. De inheemse mensen van de Stoney Nakoda First Nations noemden het Minn-waki (Lake of the Spirits), omdat ze het meer vreesden en respecteerden voor zijn inwonende geesten. Het meer is erg leuk voor recreatieve duikers. In de loop der jaren zijn er verschillende dammen gebouwd voor de opwekking van waterkracht, en de meest recente dam gebouwd in 1941 verhoogde het meer 30 meter (98 voet) en dompelde het resortdorp Minnewanka Landing onder. Het verzonken dorp, de originele dam en brugpijlers zorgen voor een geweldige onderwaterexploratie.

meren in canada

Heb je deze blogs al gelezen?

Heb je al plannen om naar Amerika op vakantie te gaan, maar heb je geen tijd of zin om een hele reis uit te zoeken? VSCA Reizen helpt je graag met het samenstellen van een droomreis op maat. Bekijk eens de voorbeeldreis “Best of West-Canada” voor meer inspiratie of neem direct contact met ons op.

 

 

 

 

 

Over de schrijver
Reactie plaatsen

Wij gebruiken cookies