arrow_drop_up arrow_drop_down
11 augustus 2019 

Capitol Reef National Park een verrassende stop in Utah

In de Amerikaanse staat Utah ligt het Capitol Reef National Park, hier vind je hoge kliffen, torens en koepels in verschillende kleuren. De naam van dit nationale park komt van het Capitoolgebouw in Washington. De koepels in het Navajo-zandsteen doet men namelijk aan dit gebouw denken. Het Capitol Reef National Park is een relatief ongerept natuurpark dat bestaat uit twee delen. Het noordelijke gedeelte bestaat uit een woestijnlandschap, met hoge zandstenen rotsen. In het zuidelijke gedeelte trekt vooral het fenomeen Waterpocket Fold de aandacht. Dit fenomeen is een rechte plooi in de aardkorst met een lengte van meer dan 150 kilometer. De landschappen zijn vergelijkbaar met het naastgelegen Zion National Park.

Capitol Reef National Park

Highlights Capitol Reef National Park

We hebben enkele highlights van dit indrukwekkende park op een rijtje gezet. Inclusief een leuke tip om te overnachten en een leuke voorbeeldreis.

Capitol Reef NP Scenic Drive

Een van de beste manieren om het park te verkennen is met de auto of camper. Je kunt dan het beste de Scenic Drive volgen. Deze weg leid je langs een aantal van de mooiste plekken in het nationale park. Je kunt onderweg gemakkelijk de auto aan de kant zetten om een van de vele wandelpaden volgen of om te genieten van de prachtige vergezichten. Bezienswaardigheden langs deze weg die zeker een stop waard zijn, zijn onder andere Grand Wash, Fruita en Capitol Gorge. Capitol Gorge vind je bij het einde van de Scenic Drive, hier kun je oude indiaanse rotstekeningen zien.

Fruita

Een van de bekendste plekken in het Capitol Reef National Park is het Fruita Historic District. Een historische stadje met boomgaarden die door de pioniers gecultiveerd zijn. Je mag in de boomgaard vers fruit plukken en aan een van de picknicktafeltjes opeten. Een aantal gebouwen in het plaatsje zijn gerestaureerd. Er staan onder andere enkele schuren, een oud schoolgebouw en een boerderij. Enkele gebouwen mag je zelf bezoeken, maar het is ook een aanrader om een rondleiding te volgen zodat je ook de andere gebouwen kunt bekijken. Vanuit Fruita beginnen er enkele wandelroutes. Een aanrader is de Fremont River Trail. Deze wandelroute start vanaf de Fruita Campground en loopt langs de boomgaarden en de rivier. Hierna loop je een stuk flink omhoog en als je eenmaal boven bent heb je een prachtig uitzicht over de gehele vallei.

Fruita - Capitol Reef National Park

De Grand Wash Trail

Halverwege de Scenic Drive bevindt zich de Grand Wash Trail. Dit is een wandeling van bijna 4 kilometer door een smalle kloof. Het is een van de populairste wandelroutes in het Capitol Reef National Park. Tijdens de wandeling word je omringt door wanden van wel 150 meter hoog en loop je door een ravijn dat ongeveer 7 meter breed is. Je ziet tijdens de wandeling bijzondere zandstenen rotsformaties en je volgt een droge rivierbedding.

Sulphur Creek

Hier kun je verkoeling vinden op warme dagen. Hier kun je namelijk een wandeling volgen die langs de beek loopt, soms zul je zelfs door de beek heen moeten wandelen. Omdat de waterstand wisselt zul je soms door de beek moeten zwemmen, terwijl je andere keren maar tot je enkels in het water staat. Onderweg kom je ook een aantal kleine watervallen tegen. Aan beide zijde van het pad rijzen er hoge rotswanden. Het pad is 8,9 kilometer lang, maar je kunt ook gemakkelijk maar een klein gedeelte hiervan wandelen.

Overnachten

Op zoek naar een bijzondere locaties om te overnachten in Capitol Reef NP? Dan is het Capitol Reef Resort misschien wel wat voor jou. Midden in de natuur kan je overnachten in een kamer, cabin of een echte teepee tent.

Wil jij tijdens jouw volgende rondreis ook een bezoek brengen aan Capitol Reef National Park? VSCA Reizen heeft een aantal leuke routes waarin je dit prachtige park kan bezoeken. Bekijk bijvoorbeeld eens onze voorbeeldreis San Diego & Parks.

Over de schrijver
Reactie plaatsen

Wij gebruiken cookies