arrow_drop_up arrow_drop_down
Cape Cod een paradijs aan de Oost-kust van Amerika
13 mei 2019 

Cape Cod een paradijs aan de Oost-kust van Amerika

Hou je van vissen, charmante haventjes, de zee en heerlijk eten? Cape Cod heeft het allemaal. Dit eiland voor de kust van Massachusetts is een paradijs voor vissers en een geliefd gebied voor vakantiegangers. Met name de Amerikanen zelf komen er graag.

Kaap Kabeljauw

Cape Cod is een zeer visrijk gebied. Niet voor niets gaven de vele Europeaanse kolonisten die er arriveerden, waaronder Nederlanders, het de naam ‘Kaap Kabeljauw’. Vandaag de dag is de visindustrie in Cape Cod nog steeds erg groot.

Voorheen was Cape Cod een schiereiland, maar nu is het een eiland. Het Cape Cod Canal dat in 1909 werd gegraven vormt de scheiding. Over het kanaal liggen 2 bruggen: de Bourne Bridge en de Railroad Bridge. Hiermee kun je het eiland gemakkelijk bereiken.

Cape Cod

Vakantiebestemming van de Kennedy’s

Het gebied is ook bekend geworden doordat de family Kennedy er in de jaren ’20 van de vorige eeuw een aantal vakantiewoningen kocht. Ze genoten daar volop van de zon, zee, strand en de Europese cultuur. Als je de Kennedy Compound wilt zien kun je dat het beste per boot doen. Wil je meer weten? Bezoek dan het John F. Kennedy Hyannis Museum.

Dit heeft Cape Cod jou te bieden


Het Eiland is rijk aan charmante haventjes, waar je vele mooie hotels en gezellige restaurants kunt vinden. Geniet hier van verse oesters, kreeften en andere lokale vissoorten!

Hou je van actie? Dan is er volop gelegenheid om te surfen, te zeilen, te zwemmen en te vissen. Voor vogelaars is het eiland ook geweldig. Je komt er diverse trekvogels tegen. Bovendien is het een trekpleister voor walvissen. Er worden vele walvistochten georganiseerd, met vrijwel altijd kans op succes.

Bezienswaardigheden op Cape Cod

Om je zo goed mogelijk voor te bereiden op je bezoek, nemen we even een paar Cape Cod bezienswaardigheden met je door.

Cape Cod

Het beschermde natuurpark Cape Cod National Seashore

In dit beschermde, nationale natuurpark kom je volop vuurtorens, stranden, meertjes en bossen tegen. Stranden waar je heerlijk kunt zwemmen en uitrusten zijn: Nauset Light Beach (bekend om het Nauset Lighthouse) en Cahoon Hollow Beach.

Pilgrim Monument

Beklim het Pilgrim Monument in Provincetown! Een 76,8 meter hoog granieten monument voor de Mayflower Pilgrims. Vanwege hun afwijkende visie op het Christendom ontvluchtten zij in 1620 Europa met het schip de Mayflower. Er staat je een prachtig uitzicht te wachten op de stad, de kustlijn en de haven.

Provincetown

De stad Provincetown, ook wel P-Town genoemd, moet je zeker niet overslaan. Deze stad staat bekend om haar oude centrum, uitgebreide kunstenaarsgemeenschap en uitgestrekte witte stranden.

Walvissen spotten tijdens een spannende cruise


Walvis cruises worden op vele plaatsen georganiseerd: Provincetown, Plymouth, Barnstable, East Sandwich, Chatham, et cetera. Als het weer meezit kun je dus vrijwel overal de open zee op om walvissen te spotten. Wie weet kom je ook nog wel zeehonden en dolfijnen tegen!

Cape Cod

Vakantie boeken op Cape Cod


Wil je graag naar Cape Cod? Wij geven advies op maat én kunnen de reis voor je boeken. Het enige wat jij nog hoeft te doen is je tas inpakken en het vliegtuig instappen. Meer weten? Vraag vrijblijvend een offerte op bij VSCA Reizen.

Over de schrijver
Reactie plaatsen

Wij gebruiken cookies