arrow_drop_up arrow_drop_down
19 februari 2019 

Yellowstone en Grand Teton National Park adembenemend!

Yellowstone en Grand Teton National Park, staan bekend als de geothermische wonderen van de wereld. Deze parken beslaan 3 staten: Wyoming, Idaho en Montana. Maak je klaar om te worden verrast door de verschillende landschappen en geothermische verschijnselen die je op het punt staat te ontdekken.

Yellowstone misschien wel het mooiste nationale park van de Verenigde Staten

Begin je avontuur door deze prachtige parken bij het meest bekende en een van de mooiste parken in de VS: Yellowstone. Hier kan je de ruwe natuur ontdekken en je vergapen aan een heleboel prachtige bomen, bloemen, weidse bossen en zoogdieren. Het is geen geheim dat de ongereptheid van de natuur in dit park, Yellowstone tot een van de beste en meest bekende parken van de VS maakte. Ongelooflijke landschappen, bossen, rivieren, watervallen, bergen en meren, alomtegenwoordige dieren in het wild en, een gigantische caldera huisvest tweederde van de geisers van de planeet en een groot aantal warmwaterbronnen. Het park ontleent zijn naam aan de kleur van de kliffen van de Grand Canyon. Meer dan 9.000 vierkante kilometer aan canyons, weiden, hevige watervallen en geisers wachten je in Yellowstone op. Bijgevolg, heeft dit park een rijk historisch erfgoed en een ongelooflijke fauna van bizons, elanden en zelfs beren.

Yellowstone Geysers & Hotsprings

Bekend om zijn geothermische verschijnselen en bronnen, kan je Old Faithful in Yellowstone niet missen. De beroemdste geiser ter wereld geeft als bij klokslag een show: elke 40 tot 120 minuten spuugt hij een enorme geiser van kokend water van meer dan 40 meter hoog. De show duurt maximaal 5 minuten. Dit park staat ook bekend bij Mammoth Hot Springs. Bereid je voor om je te laten verbazen door het landschap. Elke dag deponeren de warmwaterbronnen (77 ° – allemaal dezelfde warmte) twee ton kalkhoudende afzetting. Het resultaat is een spectaculair terrassenlandschap van witte stenen. De witte kalksteen is versierd met glinsterende tinten achtergelaten door micro-organismen. Klim naar Minerva Terrace en zijn buitengewone formaties om een prachtig overzicht te hebben over deze afzettingen.

Yellowstone en Grand Teton

Yellowstone on the Road

Onderweg kom je waarschijnlijk elanden tegen, de grote hertachtigen van het Amerikaanse Westen. Er zijn 5 verschillende ingangen tot het park omdat het is verdeeld in 5 verschillende zones: Geyser Country, Lake Country, Canyon Country, Roosevelt Country en Mammoth Country. Je hebt de mogelijkheid om te verblijven in de aanpalende campings van het park. Heb minimaal drie of vier dagen over om alle aspecten te ontdekken zonder honderden kilometers in een dag te stappen of aan een rotvaart door het park te zoeven. Om optimaal van je bezoek aan Yellowstone te profiteren, raden we je aan om heel vroeg op te staan, best zelfs voordat de zon opkomt. Ten eerste omdat het rustiger is en er minder verkeer en afleiding is, maar vooral om te zien hoe de zon opkomt op de uitgestrekte vlakten van het park. Het is ook een prima tijd om wilde dieren te spotten.

Grand Teton National Park

Bezoek ook zeker het Grand Teton National Park, gelegen in het grensgebied van West Wyoming, op slechts 16 kilometer ten zuiden van Yellowstone National Park. De twee parken zijn verbonden door het John D. Rockefeller Park, dat werd gecreëerd om een ​​continu ecosysteem te vormen tussen de een en de ander.

Grand Teton National Park biedt een magische omgeving met besneeuwde bergtoppen omgeven door smaragdgroene meren. Het beschermt berglandschappen en diverse dieren in het wild. Je ontdekt een glaciale vallei en de beroemde Rockies (Rocky Mountains).

Yellowstone en Grand Teton

Grand Teton een park voor leuke activiteiten en vol wildlife

Je zult ook veel elanden, herten en bizons in het park vinden. De Teton Range ligt in het midden van het park dat deel uitmaakt van de Rocky Mountains en waarvan de hoogste piek 4.198 meter is. In het gebied vind je ook zeven meren met morenen en honderd alpiene meren.

Zwarte beren komen veel voor in bosgebieden, terwijl grizzlyberen soms in het noordelijke deel van het park worden opgemerkt. In het park leven meer dan 300 soorten vogels waaronder enkele erg indrukwekkende roofvogels. Het is een populaire bestemming voor bergbeklimmen, wandelen, vissen en andere vormen van recreatie. Er zijn meer dan 1000 kampeerplaatsen en meer dan 320 kilometer aan wandelpaden. Het is een van de tien meest bezochte nationale parken in de Verenigde Staten, met gemiddeld 2,5 miljoen bezoekers per jaar.

Yellowstone en Grand Teton

 

Bezoek Yellowstone en Grand Teton National Park tijdens deze leuke voorbeeld rondreis Best of Midwest!

 

 

Over de schrijver
Reactie plaatsen

Wij gebruiken cookies