arrow_drop_up arrow_drop_down
3 juli 2019 

Bezienswaardigheden in Boston , 6 highlights op een rij

Gelegen in de Amerikaanse staat Massachusetts is Boston de meest noordelijke grote stad aan de oostkust. Er zijn veel bezienswaardigheden in Boston, historische locaties en musea. Er is hier dus genoeg te doen! Elke wijk heeft een eigen karakter, wat voor afwisseling zorgt tijdens een bezoek aan de stad. In Boston is het verschil tussen de vier seizoenen duidelijk te merken. Het weer in Boston is redelijk wisselend. De zomers zijn vaak vochtig, regenachtig en warm. In de winters valt er vaak sneeuw en is het winderig en koud. Het weer in de lente en herfst hangt af van de windrichtingen. In Boston maakt het niet uit wat voor weer het is, want er is altijd genoeg te doen! We hebben speciaal voor jou 6 leuke bezienswaardigheden in Boston op een rij gezet.

De Freedom Trail een historische wandeling

De beste manier om meteen veel van de stad te zien is het bewandelen van de Freedom Trail. Deze route is vier kilometer lang en door middel van een rode lijn wordt aangegeven waar je naartoe moet lopen. De route komt langs 16 verschillende bezienswaardigheden die allemaal een historische waarde toevoegen aan de stad. Het Boston Common is het beginpunt van de route, in dit oudste park van Amerika vind je een informatiecentrum waar je een kaart van de Freedom Trail kunt ophalen. De route eindigt bij het USS Constitution, een houten zeilschip in de haven. Je kunt de route natuurlijk ook andersom lopen.

Vanuit Boston Common loop je naar het State House, hier komt de staatsregering van Massachusetts bij elkaar. Wanneer je verder loopt kom je langs Park Street Church, hier vlak naast ligt de Old Granary Burial Ground waar onder andere Robert Treat Paine, Samuel Adams en John Hancock begraven liggen, zij hebben de onafhankelijkheidsverklaring ondertekend. Een stukje verderop staat de First Public School, de eerste openbare school van Amerika. Benjamin Franklin heeft hier op school gezeten! Het Freedom Trail loopt verder naar Washington Street, waar je het Old South Meeting House kunt bezichtigen. Hier werden vaak protestbijeenkomsten georganiseerd. Ook de aanzet tot de Boston Tea Party is vanuit hier gekomen. Verder zijn ook het Old State House, Faneuil Hall, North Square en Bunker Hill Monument bekende stops langs de Freedom Trail.

Boston bezienswaardigheden

Boston Harbour Islands

Deze eilandengroep ligt voor de kust van Boston en heet voluit eigenlijk Boston Harbour Islands National & State Park. Er zijn in totaal 13 eilanden die je kunt bezoeken. Van mei tot oktober varen er ferry’s naar de eilanden, deze vertrekken vanuit de haven van Boston. Op de eilanden vind je talloze stranden, fietspaden en wandelroutes. Ook kun je het historische Fort Warren bezoeken en de vuurtorens bekijken. Fort Warren ligt op het meest bezochte eiland, George’s Island. Tijdens de Amerikaanse Burgeroorlog werden er soldaten van het Zuidelijke leger, de Confederatie, opgesloten in dit fort. Boston Light, de oudste vuurtoren van Amerika, staat op het eiland Little Brewster. Een leuke manier om alle eilanden te bezoeken is door op George’s Island een kajak of (motor)boot te huren.

Uitzicht over de stad

Vanaf de Prudential Tower heb je een prachtig uitzicht over Boston. Op de 50e verdieping van dit 276 meter hoge gebouw vind je de Skywalk Observatory. Vanaf dit observatiedek kun je wel 100 mijl ver kijken. Op heldere dagen kun je zelfs de stranden van Cape Cod zien, deze liggen op ruim 100 kilometer afstand. In het gebouw zijn het hele jaar door verschillende tentoonstellingen over hoe het is om in Boston te leven. Op de 52e verdieping zit het restaurant Top of the Hub, hier kun je heerlijk lunchen of dineren terwijl je over Boston heen kijkt. Dit is zeker één van de bezienswaardigheden in Boston die je niet mag overslaan tijdens je bezoek aan deze prachtige stad.

Boston bezienswaardigheden

Museum of Fine Arts

Het Museum of Fine Arts (MFA) is een echte aanrader voor iedereen die van kunst houdt. Het museum bevat meer dan 45.000 kunstwerken en het is een van de meest bezochte musea ter wereld. Er zijn meer dan 53 expositieruimtes waar je kunstwerken kunt bekijken van het begin van de 15e eeuw tot aan vandaag. Vooral de creaties van Degas, Gauguin en Renoir zijn echte publiekstrekkers. In 2010 is er een heel nieuw gedeelte aan het museum gebouwd, het thema in deze vleugel is ‘Art of the Americas’. Voor kinderen is dit museum ook aantrekkelijk. Er is een tentoonstelling met een Egyptisch thema waar echte mummies te zien zijn en ook kunnen de kinderen een schattenjacht ondernemen.

Quincy Market behoort zeker tot de populairste bezienswaardigheden in Boston

De officiële naam van de Quincy Market is de Faneuil Hall Marketplace. In de 19e eeuw heeft burgemeester Josiah Quincy de opdracht gegeven voor de bouw van de markt. Hier komt de bijnaam van de markt vandaan. In 1976 is de markt heropenend en sindsdien is het een van de populairste bezienswaardigheden van de stad. Het is volgens velen een van de leukste plekjes in de stad om te winkelen, iets te eten en te drinken of om gewoon mensen te kijken vanaf een terrasje. Het complex bestaat uit vijf gebouwen: er zijn drie centrale gebouwen en twee marktgebouwen ten noorden en zuiden van de centrale gebouwen. In de centrale gebouwen bevindt zich een Food Court waar je gerechten vanuit de hele wereld kunt kopen. Je vindt hier onder andere geroosterde worstjes, yoghurtijs, Italiaanse pastasalades, Griekse moussaka en Mexicaanse taco’s. Dit is ook de perfecte plek om je souvenirs te kopen.

Boston bezienswaardigheden

Boston Public Garden

De Boston Public Garden is een botanische tuin, ontworpen door landschapsarchitect George Meacham. Dit park grenst aan het Boston Common park, de twee parken worden gescheiden door Charles Street. Het onregelmatig vormgegeven meer is de grootste attractie in het park. Door de vorm lijkt het meer veel groter dan het in werkelijkheid is. ’s Zomers kun je hier een Swan Boat huren, dit is een grote waterfiets die de vorm heeft van een zwaan. In het park staan tevens veel
standbeelden. Zo is er een standbeeld van George Washington op zijn paard bij de ingang aan Arlington Street en even verderop staat het Ether Monument van rood marmer en graniet. In de lente bloeien er langs de paden duizenden tulpen. Voor kinderen is het Kuikenpad erg leuk om te lopen!

Boston bezienswaardigheden

Ook nieuwsgierig geworden na deze tips met bezienswaardigheden in Boston? Tijdens deze geweldige Best of New England rondreis van VSCA Reizen start en eindig je in deze prachtige en historische stad aan de Oost-kust van de Verenigde Staten. Uiteraard zijn er meer mogelijkheden voor een bezoek aan Boston. Wil je meer informatie? Neem dan contact op met VSCA Reizen en wij helpen je graag verder.

Heb jij Boston weleens bezocht? Wat mis jij in deze lijst met bezienswaardigheden in Boston?

Over de schrijver
Reactie plaatsen

Wij gebruiken cookies