best of west canada

de mooiste natuur vind je in west-canada

best of west-canada

West Canada heeft ongekend veel hoogtepunten. Tijdens deze complete rondreis door Canada zal je hier allemaal langsgaan. Onderweg rij je door de Rocky Mountains en langs de allermooiste natuurparken van Canada, zoals: Banff, Jasper, Yoho en Wells Gray. Ook zal je je ogen uitkijken als je langs de azuurblauwe meren rijdt. Deze liggen naast de Icefields Parkway. De mooiste weg van Canada. Vervolgens vaar je met de ferry naar Vancouver Island. Hier kun je deelnemen aan de beste orka excursies van Canada!

In het kort

  • Banff National Park
  • Jasper National Park
  • Wells Gray Provincial Park
  • Whistler
  • Vancouver Island
  • Vancouver

ROUTE

Dag 1 : Amsterdam - Calgary - Canmore

Dag 2 : Canmore

Dag 3 : Canmore

Dag 4 : Canmore - Jasper National Park

Dag 5 : Jasper National Park

Dag 6 : Jasper National Park - Wells Gray Provincial Park

Dag 7 : Wells Gray Provincial Park

Dag 8 : Wells Gray Provincial Park - Kamloops

Dag 9 : Kamloops - Whistler

Dag 10 : Whistler 

Dag 11 : Whistler - Parksville

Dag 12 : Parksville - Tofino 

Dag 13 : Tofino

Dag 14 : Tofino - Victoria

Dag 15 : Victoria

Dag 16 : Victoria - Vancouver

Dag 17 : Vancouver 

Dag 18 : Vancouver

Dag 19 : Vancouver - Amsterdam

Dag 20 : Amsterdam

tijdens deze reis.....

banff national park

In het zuidwesten van Alberta, anderhalf uur rijden van Calgary, ligt Banff National Park. Oorspronkelijk was dit natuurpark in West Canada een reservaat voor een warmtebron. Deze had een oppervlak van slechts 26 km2. Tegenwoordig beslaat het park maar liefst 6.641 km2! Het bestaat uit een schitterend berglandschap, gelegen in het hart van de Canadese Rockies. Vergaap je aan het kristalheldere water van Lake Louise en Moraine lake. Maak een wandeling door de Sunshine Meadows met de prachtige bloemenweides. Of rijd langs de sprookjesachtige Icefields Parkway.

jasper national park

Jasper National Park is het grootste park in de Rocky Mountains van Canada. Midden in het park ligt het pittoreske plaatsje Jasper. Het park heeft watervallen, kristalheldere meren, dichte bossen en diepe kloven. Wie van wandelen houdt is er aan het goede adres. Jasper National Park heeft namelijk meer dan 1.000 kilometer aan wandelpaden! Het natuurpark is met name bekend om het vele wild, zoals: beren, elanden en herten. In de winter is het er ook prachtig. Dan zijn de bergtoppen van de Canadese Rockies besneeuwd en zie je de bevroren watervallen.

wells gray provincial park

Ten westen van Jasper National Park ligt Wells Gray Provincial Park. Een van de meest gevarieerde nationale parken in Canada. Je hebt er bergen, bossen, meren, rivieren en heel veel watervallen. Maar liefst 39! Ben je fan van watervallen? Dan kun je hier echt je hart ophalen. Misschien kom je ook wel wilde dieren tegen. In het natuurpark leven zwarte beren, grizzly beren, wolven, poema’s, lynxen, veelvraten, berggeiten, bevers en noem maar op.

vancouver

Vancouver is de grootste stad in West Canada. De stad ligt aan de straat van Georgia in de provincie Britisch Columbia. Hemelsbreed ligt Vancouver meer dan 7.700 kilometer bij ons vandaan, maar toch komen er veel Nederlandse toeristen. De reden daarvoor is dat Vancouver een prima plaats is om je rondreis door West Canada te starten. Vancouver is van oorsprong een Nederlandse naam. De naam ‘Vancouver’ werd in 1886 aan de stad toegekend en verwijst naar de Engelse marineofficier George Vancouver. Het is een verbastering van de Nederlandse naam Van Coever. Zo werden vroeger mensen uit Coevorden genoemd. 

vancouver island

Op de grens met de Verenigde Staten ligt Vancouver Island. Een eiland met een lengte van 450 kilometer. In het midden van het eiland ligt een gebergte met sneeuw op de toppen. Om de bergen heen liggen uitgestrekte bossen. Hier vind je immens hoge bomen en talloze meren. De bomen zijn tot wel 100 meter hoog en hebben een omvang van 10 meter. Het grootste deel van Vancouver Island is nog wildernis. Altijd al walvissen willen spotten in Canada? Op Vancouver Island kun je verschillende soorten walvissen spotten en orka’s. En dan loop je ook nog de kans dat je zwarte beren tegenkomt. Wat wil een mens nog meer?

een onvergetelijke reis door west-canada

Dit is slechts een voorbeeldreis en volledig aan te passen. Laat ons jouw wensen weten en wij maken er een onvergetelijke droomreis van.

arrow_drop_up arrow_drop_down