arrow_drop_up arrow_drop_down

Er zijn een hele hoop prachtige parken te vinden in de Verenigde Staten. Al deze parken hebben hun eigen bijzondere kenmerken. Van loslopende beren tot aan prachtige watervallen, vrijwel alles is te vinden in de VS. Een van de parken die men ooit een keer gezien moet hebben is het Arches National Park. Dit park staat  bekend als een van de meest mooie parken van de staat Utah. Wat zijn de redenen dat dit park zeker een bezoekje waard is? En wat kan je dan allemaal in dit park zien? Als je hier achter wilt komen zal je snel verder moeten lezen.

 

Arches National Park

Kenmerken van Arches National Park

Een van de grote voordelen van het Arches National Park is dat het nog altijd een relatief compact park is. Een groot voordeel van deze relatief kleine omvang is dat je in staat bent om veel meer te zien in een korte tijdsperiode. Door de grote verscheidenheid aan wandelingen in het park is het mogelijk om elke uithoek te zien. Deze wandelingen, ook wel trails genaamd, zijn er in alle mogelijke afstanden. Zo is het voor de ervaren wandelaars mogelijk om heel de dag onderweg te zijn, terwijl er ook genoeg korte wandelingen zijn die je als gezin met kleine kinderen kunt maken.

Naast de prachtige natuur in het park kan je hier vele indrukwekkende rotsformaties aantreffen. Deze rotsformaties zijn zo bijzonder dat hier dan ook veel films zijn opgenomen. Sommige van de rotsen zijn over de jaren heen verschoven en vormen zo een gebalanceerde rots, dit is erg bijzonder om te zien. Ook kan je hier natuurlijke bruggen vinden. Tijdens de zonsondergang geven deze kleine bogen een speciale uitstraling, veel mensen willen dan ook graag op de foto willen met dit aparte natuurverschijnsel. Door heel het park heen zijn er ruim 2000 van deze bruggen te vinden, er is genoeg te zien dus!

Arches National Park

Een prachtig park om te bezoeken

Het mooie van Arches National Park is dat je echt je eigen plan kunt trekken. Je kunt natuurlijk zelf op ontdekkingstocht gaan door dit park, dit is wat de meeste mensen doen. echter is het ook mogelijk om mee te gaan met een tour onder leiding van een gids. Op deze manier leer je nog meer over de omgeving en over het park zelf. Het is over het algemeen bijna altijd wel lekker weer in Arches National Park. Met regen het park bezoeken is dan ook niet echt een optie, dit is nu eenmaal niet prettig wandelen. Een bezoek aan Devil’s garden is ook echt een must. Dit gebied heeft geen wandelpaden en dus loop je heerlijk tussen de rotsen en kom je op plekken waar je echt de meest prachtige foto’s kan schieten.

Heb je plannen om een rondreis te maken door West Amerika, dan zijn er vele mogelijkheden om dit bijzondere reis toe te voegen aan je rondreis. Bekijk enkele voorbeeldreizen op onze website en vertel ons je overige wensen en wij stellen een droomreis op maat samen. Bekijk onze voorbeeldreizen.

 

Over de schrijver
Reactie plaatsen

Wij gebruiken cookies