arrow_drop_up arrow_drop_down

Antelope Canyon een slot canyon van ongekende schoonheid

Antelope Canyon is gelegen vlakbij het plaatsje Page in de Amerikaanse staat Arizona. Vanwege de ligging in de Navajo-woestijn valt de Antelope Canyon onder het territorium van de Indianen. De Antelope Canyon is een vorm van een slot canyon. Dit betekend dat het een kloof is met hoge verticale wanden die niet ver uit elkaar staan. De Antelope Canyon is ontstaan door erosie, tijdens een overstroming heeft een krachtige waterstroom een gedeelte van het gesteente weggeschuurd. Er is een Upper en Lower Antelope Canyon en beide canyons zijn alleen onder begeleiding van een gids te bezoeken. Tickets hiervoor kun je ter plaatse kopen, maar wil je verzekerd zijn van een plekje dan kun je ook online tickets kopen. Zeker in de zomermaanden is het aan te raden om vooraf je tickets te kopen, het komt dan namelijk wel eens voor dat de tours uitverkocht zijn!

Upper Antelope Canyon

De Upper Antelope Canyon is het makkelijkst begaanbaar en is mede daardoor het drukst bezocht. Je kunt hier zo naar binnen wandelen zonder te hoeven klimmen. De paden hier zijn ook breder, je kunt hier gemakkelijk doorheen wandelen. De canyon ligt binnen een hoog, rood zandstenen plateau. De wanden zijn gemiddeld 40 meter hoog en de kloof is ongeveer 140 meter lang. Vanuit het plaatsje Page vertrekken er tours naar de kloof. De ingang van de kloof ligt namelijk in de Navajo-Woestijn en je kunt alleen bij de ingang komen met een 4WD. Bezoek je de Upper Antelope Canyon dan maak je wel een toffe tocht met een 4WD door de woestijn naar de ingang van de Canyon. De beste tijd om de Upper Antelope Canyon te bezoeken is rond het middaguur tussen de maanden maart en oktober. Er schijnen dan prachtige zonnestralen naar binnen en doordat het licht hier net wat ruimer naar binnen straalt is het maken van mooie foto’s ook iets makkelijker. De stralen zorgen
voor een bijzonder beeld, waarvan je mooie foto’s kunt maken. Wil je graag rustig wandelen dan kun je het beste een rondleiding boeken in de ochtend of namiddag, ook dan ziet de Canyon er prachtig uit!

Lower Antelope Canyon

Deze canyon wordt minder vaak bezocht dan de Upper Antelope Canyon. Dat is niet omdat deze canyon minder mooi is, maar omdat er enig klimwerk vereist is om de Lower Antelope Canyon te bereiken. Je gaat hier namelijk door een smalle spleet in de grond naar beneden. Aan het begin en het einde staan stalen trappen die ervoor zorgen dat het dalen en stijgen makkelijker wordt. De Lower Antelope Canyon is ongeveer 400 meter lang en op sommige plekken zijn de doorgangen iets smaller. Ook staan de muren hier dichter op elkaar dan in de Upper Antelope Canyon, dit zorgt voor meer variatie in de structuur. Doordat sommige stukjes wat smaller zijn, zul je jezelf af en toe in bochten moeten wringen en moeten klauteren. Een bezoek aan de Lower Antelope Canyon voelt dus iets avontuurlijker aan dan een bezoek aan de Upper Antelope Canyon. Een rondleiding hier duurt ongeveer een uur en een kwartier. Ook is er een speciale fotografiet our te boeken, deze duurt zo’n twee uur. Tijdens de fotografie tour geeft de gids je meer tijd om foto’s te maken, er wordt gezorgd dat er geen mensen op je foto’s staan en je mag accessoires voor je camera meenemen de kloof in. De beste bezoektijd is in de vroege ochtend, dan geeft het zonlicht namelijk het mooiste effect binnenin de Canyon, vooral tussen 9 en 12 uur kan het om deze reden drukker zijn in de Canyon. In tegenstelling tot de Upper Canyon is de entree van de Lower Canyon vlakbij de hoofdweg, hier kun je zelf heenrijden.

Wat kost het bezoeken van Antelope Cayon

Een ticket voor een tour met de verplichte gids ligt rond de €50,- per persoon.

Tips voor tijdens je bezoek:

• Omdat het in de kloven iets kouder kan zijn, is het verstandig om in ieder geval een vestje mee te nemen. Vooral in de Lower Canyon kan het kouder zijn,  omdat je hier 15 meter onder de grond zit.

• Als er slecht weer voorspeld is kan het gebied worden afgesloten in verband met de veiligheid. Check dan ook vooraf het weerbericht en luister goed naar de gidsen ter plaatse.

• Zorg ervoor dat je geen witte of lichte kleding draagt, de kloven bestaan namelijk uit rood, droog zand en je kleding kan hier snel vies van worden.

• Voor de fotografen: je mag alleen een statief meenemen in de kloof wanneer je de fotografie tour boekt. Voor de mooiste foto’s is het ook aan te raden om geen flits te gebruiken.

Wil ook ook de Antelope Canyon ook een keer in het echt bekijken? Bekijk eens deze voorbeeldreis San Diego & Parks. Uiteraard is elke reis geheel naar jouw wensen aan te passen.

 

Over de schrijver
Reactie plaatsen

Wij gebruiken cookies